Budi dio naše mreže

Boston Celtics noćas su osvojili rekordni, 18. naslov pobjednika NBA, američke profesionalne košarkaške lige. Treneru Joeu Mazzulli to je prvi trenerski naslov!

/ Hrvoje Josip Bišćan

Glavni trener Bostona Joe Mazzulla hvalio je svoju kršćansku vjeru kada su ga nedavno pitali o važnosti toga što su obojica glavnih trenera u ovogodišnjem NBA finalu crne boje kože.

Kako podsjeća Christian Post, Mazzulla je 35-godišnji katolik i odgovarao je na novinarska pitanja tijekom ovogodišnjega NBA finala protiv Dallas Mavericksa. Vince Goodwill iz Yahoo Sportsa tako je primijetio: “Prvi put od 1975., ovo je NBA finale u kojem su obojica glavnih trenera crne boje kože. Mislite li da je ovo značajan trenutak? Jeste li ponosni na tu činjenicu?” upitao je Goodwill.

Trener Mazzulla je odgovorio: “Pitam se koliko je od njih bilo kršćanskih trenera”, implicirajući da mu je njegov identitet u Kristu važniji od boje kože. Soba je utihnula nekoliko sekundi prije nego što je Mazzulla odgovorio na potpuno drugo pitanje.

Njegov odgovor također je mogao biti referenca na činjenicu da je glavni trener Mavericksa Jason Kidd – iako pola crnac, a pola Irac – također katolik. Kako navodi The National Catholic Reporter, obojica trenera polazili su katoličke srednje škole.

Mazzulla je glavni trener Celticsa od veljače 2023. i često otvoreno govori o svojoj kršćanskoj vjeri.

Kada je ove godine njegova momčad izborila mjesto u NBA finalu, jedan ga je novinar upitao: “Uvijek govorite da je u NBA sve u timingu. Zašto mislite da je ovo pravo vrijeme za ovu grupu?” Mazzulla je odgovorio: “Točno smo tamo gdje nas Bog sada treba. Svi smo tamo gdje trebamo biti i upravo sada svi razmišljaju o pomaganju jedni drugima i pobjedi.”

U studenom 2022. Mazzulla je odgovorio i na pitanje je li imao priliku susresti se s članovima kraljevske obitelji koji su toga dana prisustvovali utakmici između Celticsa i Miami Heata. Kao odgovor, trener je postavio protupitanje:” Mislite li na Isusa, Mariju i Josipa?”. Kad je novinarka pojasnila da misli na princa i princezu od Walesa, Mazzulla je dao do znanja da se nije stigao sastati s članovima britanske kraljevske obitelji. “A i poznajem samo jednu Kraljevsku Obitelj”, rekao je.

Mazzulla je o svojoj vjeri govorio i u intervjuu za Sports Spectrum u travnju: “U konkurentskom okruženju u kojem se nalazimo, naviknuti smo da uvijek nešto moramo zaraditi”, odgovorio je na pitanje o pojmu milosti. “Kada tu natjecateljsku prirodu primijenite na vjeru, to kod mene stvara mnogo tjeskobe, stresa i odvajanja od Krista. Dakle, kad sam stvarno mogao poći putem milosti i shvatio da je ne mogu zaslužiti, i da ne moram biti konkurentan, shvatio sam da to nije pobjeda ili gubitak.”

Milost se može samo prihvatiti. To je jedna od vrlina koju u današnjem svijetu možemo pokazati jedni drugima.

Čestitamo Bostonu na naslovu, a treneru Mazzulli i na hrabrosti svjedočenja katoličke vjere!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja