Budi dio naše mreže

Među vjernicima koji su sudjelovali na općoj audijenciji pape Franje u srijedu 23. lipnja bio je i mladić odjeven u kostim Spidermana, superjunaka iz poznatog Marvelova stripa.

/ im

Objavu prenosimo u cijelosti s Facebook profila Laudato.

Svoj identitet Papi je u osobnom susretu otkrio sam „superjunak“. Riječ je o 28-godišnjem talijanskom mladiću Mattiji Villarditi koji u slobodno vrijeme radi kao animator te u kostimu Spidermana i u pratnji glazbenog sastava Državne policije uveseljava djecu smještenu u bolnicama. Ovih će dana na inicijativu Vatikanskog inspektorata za javnu sigurnost posjetiti i pedijatrijske odjele Poliklinike Gemelli u Rimu. Tim povodom priču o plemenitom mladiću donosi poluslužbeni vatikanski dnevnik L’Osservatore Romano u svom današnjem broju.

„Pravi su superjunaci djeca koja pate i njihove obitelji koje se bore s puno nade“, kaže skromno Mattia. „Odijevam se kao Spiderman kako bih izmamio osmijeh na licima djece koja su u bolnici: to radim jer imam urođenu bolest, 19 godina sam u više navrata hospitaliziran u bolnici Gaslini u Genovi i jako bih volio da dok sam bio tamo, sam u svom bolničkom krevetu, mogao vidjeti Spidermana kako kroz prozor ulazi u moju sobu…“, rekao je “Spiderman” koji je izmamio osmijeh i na Papinom licu prilikom njihova susreta u dvorištu Svetoga Damaza Apostolske palače.

Mattia je osnovao i udrugu „Supereroincorsia“: „Mi smo skupina mladih koji se bave volontiranjem i koji, odjeveni u kostime ‘junaka’, nastojimo donijeti bar malo bezbrižnosti na dječje odjele“. „Ovaj sam kostim prvi put stavio na sebe prije četiri godine, na Božić: morao sam dostaviti računalo u San Paolo di Imperiju i izmislio sam nešto što može zabaviti djecu koja su proživjela ono kroz što sam sam prošao”, rekao je.

Papa Franjo se na općoj audijenciji također pozdravio s bakom, u pratnji unuka, koja je u 95-oj godini života uspjela pobijediti Covid.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja