Budi dio naše mreže

Papa Franjo je u znak solidarnosti usred ratne tragedije poslao kardinala Konrada Krajewskog u Svetu zemlju te pozvao na molitvu za mir.

/ mdj

Kardinal Konrad Krajewski krenuo je u papinsku misiju kako bi pratio narod Svete zemlje kroz proslavu Božića, prenosi Vatican news.

Znak Papine solidarnosti

Kardinal Krajewski često je posjećivao mjesta sukoba kako bi izrazio Papinu solidarnost. Osobno je dopremio kamione pune humanitarne pomoći u Ukrajinu nekoliko puta otkako je Rusija izvršila invaziju na njezinog susjeda u veljači 2022. godine.

Papa Franjo, ožalošćen ‘trećim svjetskim ratom koji se vodi po komadima’ koji pogađa svijet, svaki dan moli za mir, pozivajući na prestanak sukoba koji mrljaju zemlju: u mučeničkoj Ukrajini, u Siriji, u mnogim zemljama Afrike, a sada u Izraelu i Palestini”, stoji u priopćenju. Papa je stoga odlučio ponuditi “opipljiv znak svog sudjelovanja u patnjama onih koji osobno doživljavaju posljedice rata” šaljući kardinala Krajewskog u Svetu zemlju.

Kardinal poljskog porijekla tako će Božić provesti s mjesnom Crkvom u mjestu Isusova rođenja.

“Kardinal Krajewski pridružit će se ovom velikom zazivu za mir zajedno s latinskim patrijarhom Jeruzalema, kardinalom Pierbattistom Pizzaballom i cijelom mjesnom Crkvom, kako bismo proslavili rođenje Isusa, princa mira i jedine nade našeg svijeta”, rekao je papa. Papa Franjo, dodaje se, poziva sve da prate kardinalov put molitvom, “kako bi zadobili dar mira u područjima gdje grmljavina oružja i dalje grmi”.

“Sada nam, Gospodine, priteci u pomoć! Mir nam daruj, miru nas nauči; vodi naše korake putem mira. Otvori nam oči i srca i daj nam hrabrosti da kažemo: ‘Nikad više rata!’; ‘S ratom je sve izgubljeno’. Usadi u naša srca hrabrost da poduzmemo konkretne korake za postizanje mira… Neka riječi ‘divisio’, ‘mržnja’ i ‘rat’ budu protjerane iz srca svakog muškarca i žene. Gospodine, ublaži nasilje naših jezika i naših ruku. Obnovi naša srca i umove, tako da riječ koja nas uvijek okuplja bude ‘brat’, a naš način života uvijek bude mir”, poručio je Papa.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja