Budi dio naše mreže

Papa Franjo osudio je u nedjelju, 28. siječnja napad na Katoličku Crkvu u Istanbulu. Apostolski vikar Istanbula i apostolski upravitelj Carigrada, biskup Massimiliano Palinuro, apelirao je na vlasti da istraže razloge napada koji, čini se, ukazuju na vjersku netoleranciju.

/ mk

Papa Franjo, obraćajući se vjernicima na Trgu sv. Petra nakon nedjeljnog Angelusa, 28. siječnja osudio je napad naoružanih napadača na Katoličku Crkvu u Istanbulu, Turskoj, u kojem je najmanje jedna osoba ubijena, tijekom nedjeljne svete mise.

“Izražavam svoju sućut”, rekao je Papa, “zajednici crkve Santa Maria Draperis u Istanbulu, koja je pretrpjela oružani napad tijekom svete mise u kojem je jedna osoba ubijena, a nekoliko ih je ozlijeđeno.”

U izjavi za Vatican News, apostolski vikar Istanbula i apostolski upravitelj Carigrada, biskup Massimiliano Palinuro, komentirao je tragični niz događaja, apelirajući na vlasti da istraže razloge napada, koji, kako je rekao, ukazuju na vjersku netoleranciju.

“Konkretni motivi”, rekao je apostolski vikar za vatikanske medije, “još nisu poznati i trebaju se provjeriti.”

“Elementi koji se do sada pojavljuju sugeriraju na vjerski motivirani napad, motiv vjerske netolerancije”, rekao je biskup Palinuro.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja