Budi dio naše mreže

Papa Franjo izrazio je blizinu te obećao molitvu za žrtve i nestale u obilnim kišama koje su pogodile planinsko područje brazilskoga grada Petrópolisa.

/ md

Broj žrtava u Brazilu, na području oko grada Petrópolisa povećava se iz sata u sat,  klizišta i odroni uslijedili su nakon obilnih kiša od prije dva dana, snažnih oborina koje se mogu usporediti s onima iz 2011. godine, u kojima je poginulo 900 osoba, javlja Vatican News.

Danas ima više od 110 žrtava i oko 400 osoba koje su ostale bez doma. Povodom te nesreće papa Franjo je poslao brzojav biskupu Gregóriju Paixãu Netu, koji je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin.

Građani pokušavaju spasiti ono što je ostalo nakon obilnih kiša i odrona zemlje / Foto: Vatican News

Papa biskupu povjerava zadaću da bude glasnogovornik njegove duboke boli zbog tragičnih posljedica odrona zemlje te upućuje sućut obiteljima žrtava i utjehu onima koji žaluju i koji su sve izgubili.

Od milosrdnoga Oca zaziva vječni počinak za preminule i utjehu kršćanske nade za cijeli narod. Svoje misli i blagoslov upućuje ranjenima uz želju za što brže ozdravljenje, te ohrabrenje onima koji se zauzimaju kako bi ublažili boli te kušnje.

To je bolna kušnja za zemlju koja je već pretrpjela slične katastrofe i kojoj su biskupi očitovali blizinu potičući zemlju na donacije kako bi se suočila s tim izvanrednim stanjem i pružila pomoć obiteljima. Vlasti od jučer nastavljaju s evakuacijom više ugroženih područja zbog obilnih kiša koje se očekuju u sljedećim satima.

U međuvremenu, spasioci i volonteri nastavljaju, u blatu i među ruševinama, potragu za nestalima, čiji je broj i dalje neutvrđen, s malo nade da će ih pronaći žive. Prema informacijama nadležnih, na cijelom je teritoriju mobilizirano oko 500 vatrogasaca kojima pomažu stotine volontera.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja