Budi dio naše mreže

Papa Franjo izrazio je sućut za više od dvadesetak ljudi koji su preminuli nakon što je uragan Otis protutnjao meksičkom državom Guerrero.

/ dp

Uragan Otis pogodio je u srijedu državu Guerrero na jugozapadu Meksika, piše Vatican News.

Od rekordne oluja pete kategorije poginulo je najmanje 27 ljudi, a četiri se osobe vode kao nestale, prema podacima meksičkih vlasti.

Nakon smrtonosne oluje, papa Franjo poslao je brzojav s potpisom kardinala državnog tajnika Pietra Parolina kako bi izrazio sućut nadbiskupu Leopoldu Gonzalezu, nadbiskupu metropolitu Acapulca.

Molitve i bratsko milosrđe

Papa je rekao da je “duboko ožalošćen” kada je čuo za razmjere štete i gubitka ljudskih života koje je prouzročio uragan.

Žarko je molio je za vječni počinak pokojnika uz želju da Bog “podari svoju utjehu onima koji pate od uragana”.

Također, pozvao je kršćansku zajednicu države Guerrero da bude ispunjena gorljivim milosrđem kako bi pridonijela obnovi pogođenih područja.

Sveti Otac potom je uputio iskrenu sućut obiteljima preminulih te očinsku brigu i duhovnu blizinu ozlijeđenima i unesrećenima u voljenoj zajednici Acapulca.

Na kraju brzojava, unesrećenima i njihovim bližnjima udijelio je svoj apostolski blagoslov kao znak vjere i nade u uskrsloga Krista.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja