Budi dio naše mreže

Na kraju opće audijencije 25. svibnja, papa Franjo je podijelio riječ o pucnjavi u školi u Uvaldeu u Teksasu.

/ dz

Papa poziva sve na predanost “kako se takve tragedije više nikada ne bi ponovile”. “Srce mi je slomljeno masakrom”, rekao je Sveti Otac. “Molim za ubijenu djecu i odrasle i njihove obitelji”, piše Aleteia.

Papa je dodao: “Vrijeme je da se kaže ‘ne više’ neselektivnoj trgovini oružjem. Posvetimo se svi da se ovakve tragedije više nikada ne ponove.”

Najhitnije životno pitanje

Nadbiskup Gustavo Garcia-Siller iz San Antonija predvodio je misu u utorak navečer u crkvi Sacred Heart u Uvaldeu, a u liturgiji su koncelebrirali otac Matthew De León iz Sabinala i otac Jaime Paniagua iz Del Ría. Nadbiskup će ponovno predvoditi liturgiju u Presvetom Srcu u srijedu navečer u 18 sati.

Nadbiskup je objavio ovu izjavu:

Ne postoje riječi koje bi na adekvatan način prenijele duboku tugu i šok zbog neshvatljivog gubitka života 19 djece i dvoje odraslih u Osnovnoj školi Robb u Uvaldeu danas poslijepodne od strane mladog naoružanog napadača. Kada će završiti ova suluda djela nasilja; ovo je prevelik teret za nošenje. Riječ tragedija ne opisuje ono što se dogodilo. Ovi se pokolji ne mogu smatrati “novom normalnošću”.

Katolička crkva dosljedno poziva na zaštitu svega života; a ova masovna pucnjava su najhitnije životno pitanje na koje svi u društvu moraju djelovati – i izabrani vođe i građani. Molimo da Bog utješi i ponudi suosjećanje obiteljima ovih mališana čija je bol nepodnošljiva. Moraju znati da smo mi uz njih i za njih. Neka nam se Gospodin smiluje svima. Iz Knjige mudrosti, „Duše pravednika su u Božjim rukama. … Oni su u miru.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja