Budi dio naše mreže

U svojoj molitvenoj nakani za rujan papa Franjo poziva sve ljude dobre volje da se mobiliziraju kako bi se postiglo to da se ukine smrtna kazna u cijelome svijetu.

/ md

Svakim danom u čitavome svijetu raste taj „ne“ smrtnoj kazni što je za Crkvu znak nade, rekao je Sveti Otac u video poruci koju je pripremila Papina svjetska molitvena mreža, a izvijestio je Vatican news.

Mora postojati prozor nade

Najavljujući molitvenu nakanu za mjesec rujan, Papa u poruci tvrdi kako društvo može učinkovito suzbiti zločin bez trajnog lišavanja počinitelja mogućnosti iskupljenja. U svakoj osudi uvijek mora postojati prozor nade. Smrtna kazna ne nudi pravdu žrtvama, nego potiče osvetu. I izbjegava svaku mogućnost ispravljanja moguće pravne pogreške”, kazao je Papa.

Smrtna kazna moralno je neadekvatna

Nadalje, Papa kaže kako je smrtna kazna moralno neadekvatna jer „uništava najvažniji dar koji smo dobili, a to je život“. Sveti Otac naglašava kako se „čovjek može do posljednjeg časa obratiti i promijeniti“.

Molimo da se smrtna kazna, koja napada nepovredivost i dostojanstvo osobe, ukine u zakonima svih zemalja svijeta.

U svjetlu evanđelja smrtna je kazna nedopustiva: zapovijed ‘ne ubij’ odnosi se jednako i na nevine i na krive, kaže papa Franjo, zaključujući poruku apelom svim ljudima dobre volje da se mobiliziraju kako bi se postiglo to da se ukine smrtnu kaznu u cijelome svijetu.

„Molimo da se smrtna kazna, koja napada nepovredivost i dostojanstvo osobe, ukine u zakonima svih zemalja svijeta”, poručio je na kraju papa Franjo.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja