Budi dio naše mreže

Papa Franjo se u brzojavu, koji je potpisao zamjenik za opće poslove Državnoga tajništva nadbiskup Edgar Peña Parra, upućenom predsjedniku Talijanske biskupske konferencije kardinalu Zuppiju, spomenuo onih koji su izgubili život u elementarnim nepogodama koje su ovih dana pogodile talijansku regiju Emilia Romagna te zazvao Božju utjehu za ranjene i blizinu s onima koji pružaju pomoć.

/ lm

Žalost je pape Franje velika kao što je velika i nepogoda koja je ovih dana pogodila talijansku regiju Emilia Romagna, s velikim poplavama i dramatičnim podatcima o devet mrtvih osoba i neodređenim brojem nestalih, te više od 20.000 raseljenih i neprocjenjivom gospodarskom štetom. Sveti je Otac poslao poruku blizine i molitve kardinalu Matteu Zuppiju, predsjedniku Talijanske biskupske konferencije i nadbiskupu Bologne, grada u kojemu se stanje osjetno pogoršava, donosi Vatican News.

Molitve za preminule, blizina s onima koji pružaju pomoć

Obaviješten o snažnom nevremenu koje je pogodilo regiju Emilia Romagna, posebno njezin istočni dio, stoji u brzojavu koji je potpisao zamjenik za opće poslove Državnoga tajništva, nadbiskup Edgar Peña Parra, papa Franjo moli kardinala Zuppija da rodbini i prijateljima žrtava prenese njegovo suosjećanje zbog impresivne katastrofe koja je pogodila taj teritorij. Papa posebno jamči molitve za preminule i izražava sućut članovima obitelji, te od Boga zaziva utjehu za ranjene i sve koji trpe posljedice te teške nepogode.

Sveti je Otac također zahvalio svima koji se u ovim posebno teškim trenutcima zauzimaju kako bi pružili pomoć i ublažili patnje, kao i biskupijskim zajednicama za očitovanje zajedništva i bratske blizine s najteže pogođenim stanovništvom. Papa Franjo svima upućuje apostolski blagoslov, u znak posebne duhovne blizine. Papinim se molitvama, kako stoji u brzojavu, pridružuje i sudjelovanje državnoga tajnika kardinala Pietra Parolina i osobno nadbiskupa Peñe Parre, koji jamče spomen u molitvama.

Priopćenje Talijanske biskupske konferencije

Predsjedništvo Talijanske biskupske konferencije već je jučer, 17. svibnja, objavilo priopćenje u kojemu, u ime biskupâ svih talijanskih regija, jamči spomen u molitvi za žrtve, nestale i sve pogođene obitelji. Suočeni s tom novom nesrećom, stoji u priopćenju koje prenosi riječi biskupâ regije Emilia Romagna: “Jasno shvaćamo kako trebamo biti ujedinjeni u krizama i kako zajedno odlučiti brinuti o našem zajedničkom domu, te se obvezujemo da ćemo učiniti sve potrebno kako bismo surađivali s pružateljima pomoći te zajamčili prihvat i solidarnost onima kojima su potrebni.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja