Budi dio naše mreže

Zahvaljujući daru pape Franje, dva dijela pravoga križa na kojem je Isus bio razapet predvodit će, 6. svibnja, krunidbenu procesiju vladajućeg monarha Ujedinjenog Kraljevstva kralja Charlesa III.

/ mp

Dragocjene relikvije umetnute su u “Križ Walesa”, koji će predvoditi Charlesovu procesiju u Westminstersku palaču, gdje će biti službeno okrunjen, Nedjelja.ba.

Križ predstavlja duboko kršćanski aspekt britanske kraljevske tradicije jer je Charles, uz brojne titule i odgovornosti, i upravitelj Engleske Crkve koja se od Katoličke odvojila 1534.

S obzirom kako mnogi komadiće križa smatraju najdragocjenijim relikvijama u cijelom kršćanskom svijetu, Papin dar doživljava se kao nevjerojatan ekumenski znak dobre volje, piše CNA.

Veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva pri Svetoj Stolici, Chris Trott, izrazio je svoju zahvalnost Papi na Twitteru, napisavši: “Duboko smo dirnuti i zahvalni papi Franji na ovom izvanrednom daru. On odražava snagu odnosa koji su se razvili tijekom vladavine Njezinog pokojnog veličanstva kraljice Elizabete, koja se susrela s pet papa!”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja