Budi dio naše mreže

Crkva u Nigeriji poziva na molitvu za sigurno oslobađanje o. Marcellinusa Obioma Okidea, koji je 17. rujna otet u nigerijskoj biskupiji Enugu.

/ hjb

U izjavi koju je 19. rujna dobio ACI Africa, a prenosi Catholic News Agency, kancelar biskupije o. Wilfred Chidi Agubuchie iznio je detalje o otmici. Okide, koji služi kao župnik u župi Svete Marije Amofia-Agu Affa, vraćao se u župu kasno poslijepodne, kada je otet na cesti.

“Biskupija traži vaše molitve za brzo i sigurno oslobađanje oca Okidea i za obraćenje otmičara. Neka Gospodin, koji je došao osloboditi zarobljene, izbavi i našeg brata iz ruku naših neprijatelja i spasi našu zemlju Nigeriju”, rekao je o. Agubuchie.

Nigerija živi u sve većoj nesigurnosti od 2009. godine, kada je počela pobuna skupine Boko Harama s ciljem pretvaranja zemlje u islamsku državu. Otada je Boko Haram, jedna od najvećih islamističkih skupina u Africi, organizirala neselektivne terorističke napade na različite ciljeve, uključujući vjerske i političke skupine, kao i civile.

Incident je potvrdio glasnogovornik zapovjedništva policije države Enugu Daniel Ndukwe, dodavši da su sa svećenikom otete još tri osobe.

“Policijski zapovjednik naredio je hitno raspoređivanje više operativaca i sredstava za spašavanje otetih. Činimo sve što je u našoj moći, a šef policije uvjerava da nijedan kamen neće ostati neprevrnut u spašavanju žrtava i pronalaženju počinitelja”, dodao je glasnogovornik.

Otmica Okidea 17. rujna posljednja je u nizu otmica pripadnika klera u najmnogoljudnijoj afričkoj državi. Podsjećamo da su 2. kolovoza u biskupiji Minna oteti o. Paul Sanogo iz Malija i sjemeništarac Melchior Mahinini iz Tanzanije. Oslobođeni su 23. kolovoza, nakon tri tjedna zatočeništva.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja