Budi dio naše mreže

U bolnici se trenutno nalazi i napadač, 16 - godišnji dječak.

/ mdj

Šesnaestogodišnji dječak optužen je za terorističko djelo u četvrtak, nakon što je u ponedjeljak nožem izbo biskupa Emmanuela u Sydneyu, donosi Aleteia.

U međuvremenu, Mari Emmanuel, koji je u ponedjeljak napadnut u crkvi Krista Dobrog pastira, objavio je audio poruku u kojoj kaže da se dobro oporavlja u bolnici i da oprašta svom napadaču. Rekao je da oprašta “onome tko je učinio ovo djelo. … I uvijek ću moliti za tebe. I tko te je poslao da to učiniš, opraštam mu u Isusovo moćno ime.” Dodao je da mu je “dobro” i “nema razloga za zabrinutost”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Everett Aaron (@everett._.aaron)

Biskup Emmanuel, asirski pravoslavni biskup, održavao je katehezu u ponedjeljak navečer. Prijenos uživo pokazao je navodnog napadača kako nasrće nožem na biskupa Emmanuela za govornicom, udarajući ga po glavi i gornjem dijelu tijela. Ime tinejdžera nije objavljeno.

Policija u Novom Južnom Walesu ranije ovog tjedna nazvala je incident vjerski motiviranim terorističkim činom. Policajci koji su izašli na mjesto događaja otkrili su da biskup ima “značajne ozljede glave”, prema priopćenju za tisak vlade Novog Južnog Walesa. “39-godišnji muškarac također je zadobio razderotine i ranu ramena kada je pokušao intervenirati”, dodaje se u priopćenju. Napadača su obuzdali građani, a policija ga je uhitila.

Napad u ponedjeljak dogodio se samo dva dana nakon što je muškarac nožem ubio šest ljudi u Sydneyu prije nego što ga je policija ustrijelila. Crkva u kojoj je Emmanuel propovijedao nalazi se u predgrađu zvanom Wakeley, mjestu male asirske zajednice, čiji su mnogi članovi pobjegli od progona i rata u Iraku i Siriji.

Biskup Emmanuel ima veliki broj sljedbenika na TikToku, YouTubeu i drugim društvenim mrežama te je poznat po svom izravnom stilu kada govori o aktualnim događajima, poput transrodnosti, homoseksualnosti i pandemije Covid-19. Prema internetskoj stranici crkve, za svećenika je zaređen 2009., a za biskupa 2011. godine.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja