Budi dio naše mreže

Sjeverna Koreja osudila je i jednog dvogodišnjaka na doživotni zatvor nakon što su mu roditelji uhićeni zbog posjedovanja Biblije, navodi se u Izvješću američkog State Departmenta o međunarodnoj vjerskoj slobodi za 2022.

/ im

Roditelji dvogodišnjeg djeteta privedeni su nakon što je kod njih pronađena Biblija, koja se u Sjevernoj Koreji smatra krijumčarenom i ilegalnom “robom”, javlja International Christian Concern (ICC), a prenosi Katolički tjednik.

Vlada Sjeverne Koreje, poznata po strogoj kontroli informacija i suzbijanju religije, suočava se sa velikim kritikama zbog kršenja ljudskih prava. Ovaj posljednji incident pojačava zabrinutost jer je u logorima zatočeno čak 70 000 kršćana i pripadnika drugih vjerskih manjina.

“Pravo na slobodu misli, savjesti i vjere u Sjevernoj Koreji i dalje se uskraćuje”, rekao je glavni tajnik Ujedinjenih naroda António Guterres u izvješću u kojem se ocrtavaju zločini nad pripadnicima vjerskih manjina koji su se dogodili u Sjevernoj Koreji proteklih godina.

Inače, ICC u svom izvješću Progonitelj godine za 2022. istaknuo je sjevernokorejskog vođu Kim Jong Una kao jednog od najgorih svjetskih lidera koji ugnjetavaju kršćane.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja