Budi dio naše mreže

„Noć crkava" koja se u Austriji već tradicionalno upriličuje svake godine s nizom sadržaja u ekumenskom okviru, ove će se godine 2. lipnja osim u Austriji održati i u Češkoj, Švicarskoj i Južnom Tirolu u Italiji, objavio je u utorak 30. svibnja Kathpress.

/ mp

U sve četiri države organizirani su odgovarajući programi u crkvama različitih kršćanskih zajednica koje će u tu svrhu biti otvorene u noći s petka na subotu. Predviđene su glazbene priredbe, kulturni izleti na rijetko posjećena crkvena mjesta i drugi duhovni sadržaji.

Insbruški biskup Hermann Glettler izjavio je tim povodom kako je riječ o svojevrsnoj “noći otvorenih vrata” crkava, koje su te noći posebice otvorene za opterećene koji u crkvenom prostoru žene pronaći mir.

Slično kao i u Austriji, “Noć crkava” u Češkoj ove se godine održava već 14. put, u oko 1.700 crkava i sakalnih mjesta i više od 5.500 različitih sadržaja. Samo u Pragu program će se odvijati na 378 mjesta.

U Južnom Tirolu “Noć crkava” bit će organizirana u više od 70 crkava, samostana i kapelica, s posebnim naglaskom na više od 630 tamošnjih seoskih kućnih kapelica.

U Švicarskoj se “Noć crkava” održava četvrti put za redom, ove godine u jedanaest kantona s koncertima, filmovima, kazališnim predstavama, razgovorima i molitvama, ukupno više od 2.400 progamskih sadržaja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja