Budi dio naše mreže

"Osjećajući da je potrebno više toga učiniti za te žene, stvorile smo obitelj, a ne samo utočište. Važno im je čuti da je Krist vapio na križu za one koji, poput ovih mladih žena, fizički i moralno pate", rekla je članica družbe apostolica Presvetog Srca Isusova s. Carla Venditti.

/ fe
Na ulicama talijanskih regija Lacij i Abruzzo, sestra Carla Venditti pruža pomoć žrtvama trgovine ljudima.

Evangelizacija na djelu

Već nekoliko godina s. Carla Venditti, članica družbe apostolica Presvetog Srca Isusova, djeluje na ulicama Rima i ulicama obližnje regije Abruzzo evangelizirajući mlade žene kako bi ih spasila od prostitucije. Mlade žene dovodi u centar “Oaza majke Clelie” kako bi krenule na put duhovnog i društvenog preporoda, donosi mrežna stranica Aleteia.

Otkad je počela ovu misiju 2012. godine, s. Carla u javnim nastupima neprestano naglašava: “Kad Bog uđe u tvoje srce, spašen si, mijenjaš se!” Istaknula je da habit, redovničko odijelo, pomaže u pristupu mladim ženama. “Na početku kad smo pokušavali razgovarati s prostitutkama govorile smo da im donosimo iznenađenje. Bile su voljne razgovarati iako nas nisu poznavale, a danas je naš pristup iskusniji”, rekla je sestra.

Sestra Carla napisala je knjigu s pričama “Il Narciso ribelle” (‘Buntovnički Narcis’), čija prodaja pomaže misijski rad centra “Oaza majke Clelie”. “Priče imaju neposrednost, odraslim ljudima govore jezikom djece, a oni više slušaju”, rekla je u intervjuu za Vatican news 3. rujna 2018. godine.

Blažena Clelia Merloni/Foto: Facebook

Poticajem pape Franje rođena je ideja o domu koji bi bio odgovor na potrebe posebnih ljudi

“Nakon poziva pape Franje, naša kongregacija je prihvatila ideju o otvaranju dijela Generalne kuće ženama spašenim od prostitucije”, objasnila je s. Carla dodavši da noću djeluju na najopasnijim ulicama približavajući se mladim ženama u nadi stvaranja iskrene i otvorene bliskosti utemeljene iznad svega na prijateljstvu i povjerenju.

“Osjećajući da je potrebno više toga učiniti za te žene, stvorile smo obitelj, a ne samo utočište. Važno im je čuti da je Krist vapio na križu za one koji, poput ovih mladih žena, fizički i moralno pate”, rekla je s. Carla.

Knjige s pričama nisu jedini način kako apostolice Presvetog Srca Isusova financiraju svoj rad.
Organiziraju male tržnice na kojima prodaju predmete koje žene izrađuju, poput narukvica i svetih predmeta.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja