Budi dio naše mreže

Ruski tenk pucao je na Caritasov centar u Mariupolju, 15. ožujka te usmrtio dvije suradnice i petero članova njihovih obitelji koji su se bili sklonili u zgradi. Ova tragična vijest pojavila se tek u u ponedjeljak, 10. travnja.

/ md

Predsjednik Međunarodnoga Caritasa izrazio je bol i tugu zbog smrti dviju djelatnica Ukrajinskoga Caritasa i njihovih obitelji, te ponovno uputio snažan apel za prekid rata, izvijestio je Vatican News.

Ta je vijest zaprepastila i šokirala obitelj Caritasā. Sjedinjujemo se u boli i solidarnosti s patnjom obitelji i naših kolega iz Ukrajinskoga Caritasa koji proživljavaju tu tragediju – tim je riječima glavni tajnik Međunarodnoga Caritasa, Aloysius John, izrazio sućut povodom smrti dviju suradnica Ukrajinskoga Caritasa u Mariupolju. Prema izjavama izvora lokalnoga Caritasa, 15. ožujka je jedan ruski tenk pucao na Caritasov centar u Mariupolju, ubivši dvije suradnice i petero članova njihovih obitelji koji su se bili sklonili u zgradi.

Kardinal Tagle uputio apel za prekid sukoba

Ta se tragična vijest pojavila tek jučer. Potrebni su nam vaša solidarnost i vaše molitve za obitelji žrtava – rekla je predsjednica Ukrajinskoga Caritasa Tetiana Stawnychy. Kardinal Luis Antonio Tagle, predsjednik Međunarodnoga Caritasa, istaknuo je pak – u intervjuu za vatikanske medije – vrijednost svjedočanstva onih koji, riskirajući vlastiti život, pomažu ukrajinskom narodu izmučenom ratom, te uputio snažan apel za prekid sukoba.

Naša se žalost pretvara u apel međunarodnoj zajednici da uloži sve napore kako bi se prekinulo to nasilje, vratilo dijalogu te u svakoj osobi prepoznalo brata i sestru.

Međunarodni Caritas izražava iskrenu sućut i blizinu obiteljima poginulih i ranjenih. “Naša se žalost pretvara u apel međunarodnoj zajednici da uloži sve napore kako bi se prekinulo to nasilje, vratilo dijalogu te u svakoj osobi prepoznalo brata i sestru”, istaknuo je kardinal Tagle.

Svakim nesebično učinjenim dobrim djelom sijete sjeme istine, pravednosti, ljubavi i mira koji će promijeniti svijet.

Obraćajući se ženama i muškarcima koji riskiraju život, kardinal im je prije svega uputio riječi iskrene zahvalnosti. “Činite sveto djelo!”, istaknuo je te dodao: “Svakim nesebično učinjenim dobrim djelom sijete sjeme istine, pravednosti, ljubavi i mira koji će promijeniti svijet. Bog će se pobrinuti da vaš trud ne bude uzaludan. Vaše će zauzimanje uroditi plodom.”

Vjerujemo da Bog čuje vapaj siromaha i pravednika.

Na pitanje na koji način možemo odati počast žrtvi humanitarnih djelatnika, kardinal je kazao da ih častimo moleći za njih i za njihove obitelji. “Vjerujemo da Bog čuje vapaj siromaha i pravednika. Odajemo im počast potvrđujući vrijednost službe koju obavljaju humanitarne organizacije, koju valja poštovati. Izražavamo im poštovanje molitvom Bogu i pozivanjem ljudi dobre volje da misle i rade za mir”, rekao je predsjednik Međunarodnoga Caritasa.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja