Budi dio naše mreže

Ravnatelj Hrvatskoga Caritasa i srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina uputio je pismo predsjednici Caritasa Ukrajine Tetiani Stawnychy i ravnatelju Caritas–Spesa Ukrajine vlč. Vyacheslavu Grynevychu, u ponedjeljak, 7. ožujka.

/ md/IKA

Draga Tetiano Stawnychy, dragi o. Vyacheslave Grynevychu,

S dubokom zabrinutošću i silnom tugom u srcu pišem vam ovo pismo kao kolegama u istoj časnoj službi pružanja podrške, prijateljske blizine, ruke pomoći i pozornog uha Božjoj djeci, službi koja nas ujedinjuje povezujući nas s naše dvije obitelji: Caritasom Europa i Caritasom Internationalis.

Baš kao što dijelimo istu vjeru i isti pogled na Božji stvoreni svijet i čovječanstvo, jednako udružujemo ruke radi neumorna i predana svjedočenja Božje bezuvjetne ljubavi, milosrđa i oprosta za ljude koji podnose siromaštvo, marginalizaciju, strah, glad, nepravdu i sukobe – želim vas uvjeriti da smo ovih dana više nego ikada solidarni s vama dok se vaš narod, naši dragi ukrajinski prijatelji, suočava sa strašnom patnjom nametnuta nasilna rata.

U Hrvatskom Caritasu, kao i cijeloj mreži Caritasa u Hrvatskoj, pridružili smo se molitvi za vas i vaše djelatnike i volontere, kao i sve vaše sunarodnjake kojima nastojite služiti. Pokrenuli smo kampanju na razini cijele zemlje, tražeći kreativne načine da vam pomognemo u ovom teškom trenutku u povijesti vaše zemlje. S radošću smo otvorili svoja srca da bismo se pripremili za otvaranje naših domova radi dobrodošlice onima koji su pobjegli iz Ukrajine i koji će u Hrvatskoj potražiti utočište i sigurnost.

Predano i žarko molimo da naš milostivi Bog podari djelatnicima Caritasa u Ukrajini snagu, smjelost i odlučnost, a svim našim ukrajinskim sestrama i braći dragocjen i spasonosan dar sposobnosti da gledaju i vide dalje od nečuvenih opasnosti koje su sve vas pogodile. Hrvati su doživjeli rat, prošli smo ga, iskusili smo bol i gubitke, znamo što prolazite i iskreno suosjećamo s vama. Ne gubite iz vida onoga koji je jedini svemoćni Gospodin, koji se brine da dobro uvijek prevlada.

Neka bude mir i neka počne s nama, njegovim poslanicima. Neka zajedno budemo svjedoci i radujemo se što prije čudesnom Božjem zahvatu u Ukrajini.

„Onomu pak koji snagom u nama djelatnom može učiniti mnogo izobilnije nego li mi moliti ili zamisliti…“ (Ef 3, 20).

Neka Bog blagoslovi svaki trud, žrtvu i čin ljubavi dok usred nemira nastojite svjedočiti Božju iscjeljujuću prisutnost i mir koji nadilazi svaki razum.

U ljubavi Kristovoj,

mons. Fabijan Svalina
ravnatelj Hrvatskog Caritasa, srijemski biskup koadjutor

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja