Budi dio naše mreže

"Jedan spašen život u Božjim očima nije malo", rekla je hrvatska misionarka koja djeluje na Haitiju, sestra Ana Uložnik u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu.

/ Svjetlana Đuran, Branimir Gubić

Sestra Ana Uložnik, hrvatska misionarka koja djeluje na Haitiju, posjetila je prostore Hrvatske katoličke mreže, nakon svoga pohoda Nacionalnoj upravi Papinskih misijskih djela u zgradi Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

S. Ana Uložnik, hrvatska misionarka koja djeluje na Haitiju

Ova članica Družbe sestara služavki Maloga Isusa stigla je na Haiti sa susestrom Liberijom Filipović 2014. godine, gdje su na poziv svećenika hrvatskih korijena vlč. Giordana Belanicha preuzeli upravljanje sirotištem i dječjim centrom posvećen blaženom Alojziju Stepincu, koje je Belanich utemeljio.

Nakon tri godine djelovanja u Domu kardinala Stepinca sestre djeluju oko godinu i pol u predgrađu grada Vilaj Scalabrini tražeći misijsko mjesto svoga djelovanja. Ubrzo, u studenom 2018. godine odlaze u Petit Guave, gdje na poziv župnika preuzimaju vodstvo župnoga azila za siromahe. U azilu boravi oko 30 siromaha i svakodnevno hrane još drugih 30-tak koji dolaze na ručak i to im je jedini obrok dnevno.

Sestra Ana ističe da im je u planu otvoriti internat za djevojčice. Pojašnjava da djeca iz siromašnih obitelji odlaze u imućnije obitelji na službe kako bi si omogućili plaćanje školovanja. “Nažalost, velika većina te djece ne dobiju mogućnost školovanja nego ostaju sluge, robovi u tim obiteljima. To je svojevrsno moderno ropstvo”, rekla je sestra Ana Uložnik.

“Htjeli bismo preventivno djelovati kako bi se toj djeci pomoglo. Znamo da jedan spašen život u Božjim očima nije malo”, svjedoči hrvatska misionarka koja djeluje na Haitiju.

Sestra Ana Uložnik sudjelovat će i na 31. godišnjem susretu misionara Crkve u Hrvata koji se održava od 29. lipnja do 3. srpnja u Splitu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja