Budi dio naše mreže

Kako bi pomogli žrtvama koronavirusa, katolici Maronitske Crkve ponudili su dvije građevine za zbrinjavanje oboljelih od kojih je jedna spojena sa Svetištem Gospe od Libanona, kojoj se mole pripadnici svih religija.

/ at

Znakovi solidarnosti prema ljudima koji su u opasnosti od zaraze povećavaju se nakon poziva za istima Ministarstva zdravstva Libanonske Republike.

Maronitska Crkva postala je primjerom drugima nakon što je Ministarstvu zdravstva ponudila dvije svoje građevine, smještaj u Jbeilu i hostel u Harissi, kako bi omogućila zaraženima, a kojima nije moguće biti u izolaciji u svojim domovima, mjesto gdje mogu biti u karanteni.

Zgrada još nije dovršena te je fr. Fadi Tabet iz Vijeća libanonskih misionara, koji je nedavno izabran za rektora Svetišta Naše Gospe od Libanona, najavio je da će hostel Bethania biti dostupan dok se zgrada ne dovrši, kroz par tjedana. Smještaj koji je inače rezerviran za hodočasnike bit će prilagođen za smještaj i karantenu zaraženih virusom Covid-19. Da bi sve bilo dovršeno na vrijeme 29 volontera se već javilo kako bi pomogli, a organizatori su otvorili telefonsku liniju na koju se mogu javiti i drugi koji žele volontirati. Izabrane volontere za rad će pripremiti Ministarstvo zdravstva koje je taj zadatak povjerilo predsjednici Nacionalnog saveza medicinskih sestara Nathaliei Richa. Libanonski Crveni križ i savez socijalnih radnika također će pomagati u ovoj situaciji.

Nakon što Ministarstvo zdravstva potvrdi da su ostvareni svi uvjeti i poštovani svi propisi, odnosno kada se potvrdi da ovaj hotel od pedeset soba neće predstavljati prijetnju kao novi izvor zaraze, pokrenut će rad projekta.

Ono što je posebno kod ovog hostela je da je spojen sa Svetištem Naše Gospe od Libanona te ima pogled na ogromnu skulpturu bl. Djevice Marije. Ovo svetište svake godine pohodi više od tri milijuna hodočasnika i poznato je po moći izlječenja zagovorom Djevici. Zanimljivo je što se ovdje Majci Božjoj mole pripadnici svih religija.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja