Budi dio naše mreže

Ured Marijinih obroka u Međugorju je smješten u prenamijenjeni brodski kontejner, karakteristične plave boje organizacije te nudi topao prostor u kojem posjetitelji osjećaju dobrodošlicu i mogu saznati više o Marijinim obrocima. Ovaj kontejner središte je aktivnosti i događanja te je ujedno i idealno mjesto u kojem se može više saznati o Marijinim obrocima kroz prezentacije, kratke filmove i vizualni prikaz vremenske crte koja oslikava rast ovog pokreta.

/ dt

U Međugorju posjetitelji i hodočasnici mogu saznati više o problemu gladi u svijetu, kao i o jednostavnoj misiji ove organizacije koja pomaže u hranjenju najsiromašnije djece u svijetu. Sve to mogu pronaći u informativnom centru koji se nalazi blizu crkve svetog Jakova, na glavnoj cesti u Ulici pape Ivana Pavla II.

Ured je smješten u prenamijenjeni brodski kontejner, karakteristične plave boje organizacije te nudi topao prostor u kojem posjetitelji osjećaju dobrodošlicu i mogu saznati više o Marijinim obrocima. Ovaj kontejner središte je aktivnosti i događanja te je ujedno i idealno mjesto u kojem se može više saznati o Marijinim obrocima kroz prezentacije, kratke filmove i vizualni prikaz vremenske crte koja oslikava rast ovog pokreta. Tim čine volonteri koji su otvoreni za pomoć i spremni dočekati posjetitelje iz mnogih različitih zemalja. To je doista zanimljivo mjesto na kojem možete porazgovarati s prijateljima, a možda i steći nove prijatelje.

Volonteri Marijinih obroka

Tijekom ljeta posjetitelje se poziva da se pridruže filmskim večerima ponedjeljkom i srijedom, kada se prikazuju dokumentarni filmovi Child 31 („Dijete 31“) i Generation Hope („Generacija nade“). Posjetitelji također imaju priliku kušati kašu – hranjivi obrok koji prima više od milijun djece u Malaviju.

Mnogi hodočasnici također se okupljaju u centru srijedom i petkom kako bi postili i zajedno molili na nakanu rada Marijinih obroka. Tijekom prošle godine, revitalizirana je postojeća inicijativa posta i pokrenuta je posebna internetska platforma koja je uključila ljude iz čitavog svijeta u post kao znak solidarnosti s najsiromašnijom djecom svijeta.

Letci o misiji Marijinih obroka i povezanosti s Međugorjem trenutačno su dostupni na 12 jezika u informativnom centru, kao i „Baraka koja je nahranila milijun djece“ – knjiga koja će vas nadahnuti, a donosi priču o tome kako je iz jednog kratkoročnog dobrog djela nastala organizacija Marijinih obroka. Knjigu možete naći na različitim jezicima u suvenirnici informativnog centra MIR Međugorje.

Volonterka Marijinih obroka

Tijekom godina, informativni centar dočekao je tisuće posjetitelja i svjedočio prekrasnim primjerima ljudi koji su dobili nadahnuće uključiti se u rad ove humanitarne organizacije. Mnogi su hodočasnici nakon svog posjeta Međugorju pomogli podići svijest o gladi u svijetu te su pokrenuli djelovanje Marijinih obroka u svojim gradovima ili regijama.

Podsjetimo, Marijini obroci međunarodna su humanitarna organizacija koja omogućava dnevne školske obroke za više od 1,8 milijuna djece u 19 zemalja diljem Afrike, Azije, Latinske Amerike, Istočne Europe i Kariba.

Ono što je trebala biti jednokratna isporuka humanitarne pomoći Bosni i Hercegovini tijekom 90-tih, izraslo je u brzo rastuću međunarodnu humanitarnu organizaciju. Njezin osnivač, Magnus MacFarlane-Barrow, prvo je posjetio Međugorje tijekom 80-tih nakon što je čuo za ukazanja te se vratio kako bi dostavio pomoć ratom pogođenoj Bosni i Hercegovini. Upravo na tom mjestu pronašao je nadahnuće za svoju humanitarnu organizaciju te je njegova vjera ključna za njegovo djelovanje, služenje i obavljanje ovog rada. Marijini obroci dobili su ime u Gospinu čast. Humanitarna organizacija plod je Međugorja, a njezino je stalno poslanje plod molitve.

Djelovanje Marijinih obroka oslanja se na „mala djela ljubavi“ tisuća volontera diljem svijeta. Ovaj veliki pokret volontera uključuje mnoge roditelje u zajednicama u kojima djeluju i daju svoj trud kako bi skuhali i pripremili obroke za djecu, kao i one koji provode svoje vrijeme govoreći o Marijinim obrocima, prikupljajući novce ili moleći za ovo poslanje.

Više o globalnom pokretu Marijinih obroka saznajte OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja