Budi dio naše mreže

"'Vi ste tijelo Kristovo, a pojedinačno udovi.' (1 Kor 12,27) Dobrodošli na službenu Instagram stranicu mađarske Katoličke Crkve!" Tim su riječima mađarski biskupi nedavno proširili svoju prisutnost na platformama društvenih mreža, otvorivši račune na Instagramu i TikToku, prenosi Vatican News.

/ hjb

Već postoji niz Instagram i TikTok stranica crkvenih institucija ili organizacija, priopćila je Mađarska biskupska konferencijaBiskupska konferencija u Budimpešti. Početkom došašća pokrenute su i središnja Instagram i TikTok stranica Katoličke Crkve u Mađarskoj, i to na sljedećim poveznicama Instagram i TikTok.

“Na našim platformama posjetitelji će pronaći vijesti, događaje i najave naše Crkve na mađarskom jeziku, a također ćemo naviještati Evanđelje s duhovnim savjetima našim čitateljima i gledateljima”, poručili su biskupi.

Podsjetimo, TikTok je video portal za glazbene spotove i druge, kratke, video isječke koji nudi i funkcije društvenih mreža. Njime upravlja kineska tvrtka ByteDance, a trenutno je najpopularnija društvena mreža među mladima u svijetu.  TikTok je trenutno dostupan i u više od 150 zemalja, s više od milijardu korisnika, s ciljanom publikom između 13 i 60 godina!

Instagram je također društvena mreža usmjerena na dijeljenje videa i fotografija, kojom upravlja američka tvrtka Meta Platforms. Srž ponude je mješavina mikrobloga i audiovizualne platforme, prenosi Vatican News.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja