Budi dio naše mreže

“Ovo me putovanje dirnulo na toliko različitih načina – emotivno, duhovno i fizički. Stvaram filmove o herojima, no oni su često u velikim, naglašenim okruženjima… a onda posjetite Liberiju i Haiti i vidite kako su učitelji u školama heroji, i djeca koja dolaze praznih trbuha svaki dan u školu su heroji. Svaki obrok koji posluže Marijini obroci dijelom su humanitarnog rada i malo djelo ljubavi. To se sve prenosi u obitelji i zajednice i daje im nadu. To je razlika između djeteta koje kaže 'Želim biti liječnik' i onoga koji kaže 'Želim preživjeti'“, navodi Gerard Butler u novom filmu humanitarne organizacije Marijini obroci.

/ at

Marijini obroci, humanitarna organizacija koja uspostavlja program prehrane u školama, udružila se s dugogodišnjim podupirateljem i Hollywoodskom zvijezdom Gerardom Butlerom kako bi snimili novi film “Ljubav dopire svuda”. Film prati Butlera na putovanju Liberijom i Haitijem s Magnusom MacFarlane-Barrowom, osnivačem Marijinih obroka.

Snimljen prije krize Covid-19, “Ljubav dopire svuda” pokazuje nevjerojatnu moć promjene koju ima obrazovanje i nužno potrebna hrana u školama za najranjiviju djecu svijeta. Ta djeca i dalje trebaju potporu iako je Covid-19 zatvorio njihova tradicionalna mjesta obrazovanja, kako Magnus objašnjava: “Nalazimo se u vremenu jedinstvene globalne krize koja utječe na to kako ljudi diljem svijeta žive, rade i obrazuju se. Djeca su posebno ranjiva i rizična u ovoj situaciji i postoji opasnost da su zaboravljena usred ovog straha i pomutnje u novom svijetu. Kao humanitarna organizacija koja je posvećena hranjenu djece u nekim od najsiromašnijih zajednica, nikada nije bilo važnije u Marijinim obrocima održati obećanje i poduprijeti tu djecu dostavljajući hranu u njihove zajednice i domove, koji su sada njihova nova mjesta obrazovanja. Dijeleći svoje iskustvo u Marijinim obrocima kroz ovaj film, Gerry nam pomaže usmjeriti svjetlo na djecu koju hranimo i osigurati da se njihovi glasovi ne izgube.”

Foto: Marijni obroci

Butler, koji je glumio u filmovima poput 300, Pad Anđela, P.S. Volim Te itd. imao je priliku upoznati heroje u stvarnom životu u samom srcu Marijinih obroka. “Ovo me putovanje dirnulo na toliko različitih načina – emotivno, duhovno i fizički. Stvaram filmove o herojima, no oni su često u velikim, naglašenim okruženjima… a onda posjetite Liberiju i Haiti i vidite kako su učitelji u školama heroji, i djeca koja dolaze praznih trbuha svaki dan u školu su heroji. Svaki obrok koji posluže Marijini obroci dijelom su humanitarnog rada i malo djelo ljubavi. To se sve prenosi u obitelji i zajednice i daje im nadu. To je razlika između djeteta koje kaže Želim biti liječnik i onoga koji kaže Želim preživjeti“, navodi glumac u filmu.

Film prikazuje Gerarda koji se potpuno uključio u život zajednice – predaje matematiku, pleše, sadi biljke u školskom vrtu, priprema hranu, donosi vodu iz lokalnog bunara, čak i dijeli savjete iz glume djeci u školskoj predstavi Isuskovog rođenja. Magnus dodaje: “Velika je radost bila putovati s Gerryjem na Haiti i u Liberiju i neizmjerno smo mu zahvalni za neprocjenjivu podršku.” Film će biti dostupan na web stranici Marijinih obroka u četvrtak 25. lipnja.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja