Budi dio naše mreže

Prenosimo dirljive riječi monsinjora Gabrielea Bernardellija o prestanku slavljenja misa u jednoj od talijanskih općina Lodigiano izoliranih zbog virusa. Župnik je nakon župne mise slavljene u praznoj crkvi izašao pred župnu crkvu s Presvetim Oltarskim Sakramentom i podijelio svojim vjernicima blagoslov. Svojim župljanima upućuje poruku ohrabrenja: "Zajedno smo iako je crkva prazna".

/ HKM

Poruku mons. Bernardellija objavila je Famiglia Cristiana:

“Draga braćo i sestre, nitko od nas vjerojatno nije niti pomislio da ćemo se naći u ovakvoj situaciji. Klonuli smo duhom. Činilo se da je opasnost tako daleko, no sada je ovdje, u našoj kući. Ta nas činjenica tjera da razmotrimo kako smo danas u svijetu jedna velika obitelj. Sada se moramo držati uputa koje nam nalažu nadležna tijela, uključujući i prestanak slavlja svete mise. 

Nije me sram to reći, jučer sam ispred tabernakula i kipa Gospe i ja plakao. Molim vas da uputite sa mnom Gospodinu krik naše molitve i suza.

U ovakvoj situaciji lako je duhovno se opustiti, postati apatičan prema molitvi smatrajući je beskorisnom. No, umjesto toga, pozivam vas draga braćo i sestre, da umnožite molitvu koja uvijek otvara prostor Bogu. U okolnostima kao što je ova spoznajemo svoju nemoć. Stoga, izrecimo glasno Bogu svoje zaprepaštenje, patnju, strah. 

Jučer mi je pao na pamet odlomak iz knjige proroka Joela koji se čita na Pepelnicu, a koji kaže: Između trijema i žrtvenika neka tuže svećenici, sluge Gospodnje. Neka mole: ‘Smiluj se, Gospodine, svojem narodu.’

Nije me sram to reći, jučer sam ispred tabernakula i kipa Gospe i ja plakao. Molim vas da uputite sa mnom Gospodinu krik naše molitve i suza. Moliti znači već sada se nadati. Spominjem se svakodnevno svih vas u  Euharistiji i sa mnom don Manuele, don Gino i don Abele. 

Kad čujete misna zvona pridružite se svećeniku koji će prinositi Gospodinu žrtvu za sve. Sutra ujutro nakon mise koju ću slaviti u 11 sati izići ću sam u župno dvorište s Presvetim Sakramentom i blagosloviti cijelu župu i zemlju. Budimo zajedno u molitvi! 

Vaš župnik don Gabriele”

Pogledajte video s porukom mons. Bernardellija:

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja