Budi dio naše mreže

Apostolski vikar Joselito Carreño Quiñónez izrazio je nadu da će se poslušati vapaj zajednice i izvršiti pravda te da će nestati pandemija zločina koja preuzima društvo, jer društvo čine muškarci i žene mira.

/ hk

Nakon nedavnog ubojstva triju žena u Kolumbiji, Elsy, Kelly i Ane Rose, pravosuđe do sada nije provelo nikakve istražne aktivnosti. Stoga su se 10. srpnja deseci ljudi, na poticaj Apostolskog vikarijata iz Puerta Iníride, glavnoga grada okruga Guainía, u suradnji s općinskom upravom sastali na Trgu ispred uprave tog okruga, kako bi tražili pravdu i kako bi rekli “ne” nasilju nad ženama.

Suočeni s nasiljem i zločinima za koje nitko nije odgovarao, apostolski vikar Puerta Iníride biskup Joselito Carreño Quiñónez – piše na internetskoj stranici Kolumbijske biskupske konferencije – objavio je da će biti osnovan “Ured dobrog postupanja”, prenosi Vatican News. 

Društvo čine muškarci i žene mira!

“Katolička Crkva diže glas kako bi dala glas svima koji su pogođeni nasiljem”, rekao je apostolski vikar i istaknuo: “Ne možemo ostati ravnodušni, jer za Crkvu svako društveno, gospodarsko i političko djelovanje mora postati središnja osovina dobrobiti osobe i društva, te će zbog toga biti osnovan ‘Ured dobrog postupanja’, kako bismo nebrojenim žrtvama nasilja pružili potporu, utjehu, liječenje i solidarnost”.

Prosvjednici su mirno hodali sve do Državnog tužiteljstva, gdje je apostolski vikar pozvao različita istražna tijela da osiguraju da ubojstva tih žena ne prođu nekažnjeno. Tražio je i ubrzavanje postupka te potaknuo da se krene u potragu za ubojicama.

Ne možemo ostati ravnodušni!

Apostolski je vikar izrazio nadu da će se poslušati vapaj zajednice i izvršiti pravda, te da će nestati pandemija zločina koja preuzima društvo, jer društvo čine muškarci i žene mira. Prosvjedi, na kojima su sudjelovale žene pripadnice nekoliko organizacija, kao što su Zaklada Arroyo, Žena Guainíe i Udruga Amiga, završili su minutom šutnje u kojoj su odali počast žrtvama Elsy, Kelly i Ani Rosi.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja