Budi dio naše mreže

"Knjiga je namijenjena djeci od 5 do 12 godina i pomaže mladim čitateljima da istraže moguća rješenja te načine pomirenja i iscjeljenja", poručili su iz Katoličke biskupske konferencije SAD-a. Knjiga govori o Rayu Ikangi, dječaku koji se s obitelji preselio u Sjedinjene Američke Države, a koji kao izbjeglice bježe od nasilja.

/ hk

Nedavno objavljena dječja knjiga “Svi pripadaju” Katoličke biskupske konferencije SAD-a (USCCB) osvojila je zlatnu medalju u kategoriji “religija/duhovnost” na dodjeli nagrada Moonbeam Children’s Book Awards 2020., potvrđeno je 15. listopada, a prenosi CNA.

Nagrade za dječje knjige Moonbeam, prema njihovoj mrežnoj stranici, “u potpunosti su posvećene otkivanju najboljih knjiga za djecu objavljenih svake godine za sjevernoameričko tržište”. Knjigu, koju je izdao Loyola Press u prosincu 2019., napisao je ad hoc odbor USCCB-a protiv rasizma, a ilustrirala je Kristin Sorra.

Knjiga će potaknuti djecu na razgovor o onome na što nas poziva naša vjera!

“Knjiga je namijenjena djeci od 5 do 12 godina i pomaže mladim čitateljima da istraže moguća rješenja te načine pomirenja i iscjeljenja”, izjavili su iz USCCB-a. Knjiga govori o Rayu Ikangi, dječaku koji se s obitelji preselio u Sjedinjene Američke Države, a koji kao izbjeglice bježe od nasilja.

“Obiteljsko uzbuđenje oko useljavanja u novo susjedstvo prekinuto je zbog uvredljive poruke koju su pronašli na garaži. Knjiga će potaknuti djecu na razgovor o onome na što nas poziva naša vjera, posebno sada, dok se naša zemlja bori sa stvarnostima rasne pravednosti”, istaknuli su.

Rasne tenzije u SAD-u i dalje su prisutne!

Knjiga je nadahnuta publikacijom “Otvorimo širom naša srca: trajni poziv na ljubav. Pastoralno pismo protiv rasizma” iz studenog 2018., koja je tog mjeseca gotovo jednoglasno izglasana na susretu biskupa Katoličke biskupske konferencije SAD-a. Pismo je izdano u kontekstu višegodišnjih rasnih napetosti u SAD-u, a potaknuto je incidentima koji su uključivali policijsku pucnjavu na Afroamerikance. Rasne tenzije i dalje su prisutne, a organizirani su i višemjesečni prosvjedi nakon smrti Georgea Floyda početkom ove godine.

Knjiga “Svi pripadaju” osvojila je i zlatnu medalju na dodjeli nagrada Living Now Book 2020. u kategoriji “dječje slikovnice” te je osvojila drugo mjesto u kategoriji dječjih knjiga Udruge katoličkog tiska 2020.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja