Budi dio naše mreže

Hrvatska karmelska provincija sv. oca Josipa objavila je novu video poruku karmelićanina o. Josifa koji javlja da su karmelićanke napustile samostan u Kijivu i krenule prema Poljskoj. Poruku prenosimo u cijelosti:

/ hjb

Dragi oče Generale, draga braćo i sestre! Prije pola sata naše sestre su iz samostana u Kijivu automobilom krenule prema našem samostanu u Berdyčivu, odakle će se sutra uputiti prema Poljskoj. Otišle su zbog rata koji nas sve više okružuje svojom okrutnošću i sada je jako, jako blizu Kijiva i naših kuća.

Gospodin nam je prošle noći dao snažan znak zagovorom svetoga Josipa, našeg dobrog oca Karmela i postalo nam je veoma jasno da je vrijeme za odlazak kako bismo preživjeli i kasnije se vratili živjeti ovdje u Kijivu. Nas dvojica, o. Marco i ja, trenutno se nalazimo u samostanu u našoj župi, jer želimo ostati s narodom, posebno s članovima Svjetovnoga karmelskog reda. Trudimo se brinuti za te ljude, tražeći način kako da izađu iz Kijiva.

Tražit ćemo od Gospodina znak koji će nam reći što je najbolje za nas dvojicu i vjernike naše župe. Potrebni smo vaših molitava za našu malu zajednicu, kao i za župu, ali i sestre, da sretno stignu u Poljsku. Pozdravljamo vas i snažno grlimo u duhu. Puno vam hvala! S Bogom!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja