Budi dio naše mreže

Tijekom fotografiranja na dodjeli diplome, Roberta Mascena (iz Brazila) iznenadila je sve otvorivši haljinu kako bi ponosno pokazala majčinu radnu uniformu. “Kad smo se išli fotografirati, otvorila sam haljinu i ona je vidjela odjeću. Počela je plakati i zagrlila me. Nije rekla ništa jer mislim da ne postoje riječi koje mogu izraziti bilo kakav osjećaj koji je imala u tom trenutku."

/ dz

Ova je dirljiva slika putovala svijetom i proizvela mnogo emocija, prenosi Aleteia. Tijekom fotografiranja na dodjeli diplome, Roberta Mascena (iz Brazila) iznenadila je sve otvorivši haljinu kako bi ponosno pokazala majčinu radnu uniformu. “Kad smo se išli fotografirati, otvorila sam haljinu i ona je vidjela odjeću. Počela je plakati i zagrlila me. Nije rekla ništa jer mislim da ne postoje riječi koje mogu izraziti bilo kakav osjećaj koji je imala u tom trenutku ”, rekla je mlada žena. Samo je nekoliko ljudi moglo biti prisutno u tom emocionalnom trenutku zbog pandemije. Ubrzo se, međutim, primjer zahvalnosti i priznanja proširio svijetom putem interneta. Zašto uniforma osoblja za čišćenje? Postoji više razloga zašto se Roberta poklonila majci noseći uniformu ispod maturalne haljine.

Ranije je njezina majka Marlene Cordeiro de Oliveira pomogla platiti Robertino fakultetsko obrazovanje svojim poslom u usluzi čišćenja zgrade u gradu u kojem žive, Santosu, u državi São Paulo (Brazil). Njezin otac, taksist, također se jako potrudio pomoći Roberti da plati školarinu; na kraju, Roberta je marljivim radom zaradila stipendiju koja joj je pomogla da završi studij. To nije jedini razlog zašto je nosila majčinu uniformu. Zapravo, životna priča njezine majke Marlene oduvijek je bila inspiracija Roberti. Morala je napustiti studij kad je imala samo 13 godina kako bi otišla od kuće raditi kao sobarica u obiteljskim kućama na selu Pernambuco. 

Kao odrasla osoba, Marlene se preselila u Santos, na obali države São Paulo. Tamo je upoznala taksista Roberta Mascenu de Lima, za kojeg se udala. Kad su im se djeca školovala, Marlene se također vratila na studij i završila osnovnu školu, uz pomoć Roberte.

Unsplash

Roberta kaže da je nošenje uniforme osoblja za čišćenje u jednom od najposebnijih dana u njenom životu pronašla kako bi zahvalila roditeljima na naporima koji su joj platili za fakultetsko obrazovanje. Uz to, željela je pokazati koliko je ponosna na dostojanstven život koji je izgradila njezina majka. “Ona je nevjerojatna osoba. Ona zaslužuje više od jednostavnog priznanja. Priča moje majke je teška, poput one o milijunima Brazilaca koji su dugo živjeli u ovoj situaciji. Neki su bili uspješni i uspjeli su napredovati, a drugi nisu ”, rekla je Roberta.

Nakon što je diplomirala pedagogiju, Roberta Mascena razmišlja o radu sa socijalno ugroženom djecom. Također ne želi prestati učiti. Dobra vijest je da joj je sveučilište na kojem je Roberta diplomirala ponudilo stipendiju kako bi mogla besplatno studirati na magisteriju u toj instituciji.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja