Budi dio naše mreže

Kazna suca Morrowa prije 16 godina dala je nadu kada je bila najpotrebnija. U svojoj sudnici u Michiganu prije 16 godina sudac Morrow ispred sebe je imao 27-godišnjaka Edwarda Martella koji je priznao da je prodavao i proizvodio kokain. Tijekom presude koja je Martella mogla poslati u zatvor na 20 godina, Morrow mu je odlučio pružiti priliku u životu.

/ dz

Kazna suca Morrowa prije 16 godina dala je nadu kada je bila najpotrebnija, piše Aleteia.
U svojoj sudnici u Michiganu prije 16 godina sudac Morrow ispred sebe je imao 27-godišnjaka Edwarda Martella koji je priznao da je prodavao i proizvodio kokain. Tijekom presude koja je Martella mogla poslati u zatvor na 20 godina, Morrow mu je odlučio pružiti priliku u životu.

Sudac okruga Wayne pokazao je popustljivost i razumijevanje osudivši Martella na samo tri godine uvjetne kazne. Iako je njegova kazna bila iznenađenje, Martell je zaista zapelo za ono što mu je Morrow rekao:

“Gosp. Martell, ne moraš biti vani i prodavati drogu. Imate veličinu u sebi. Izazivam vas, budite izvršni direktor tvrtke Fortune 500. ” Zapanjujuće je sudac otišao još dalje. Iako je Martell bio odlučan da se poboljša i vodi sretan život, ovo nije morao učiniti sam. Morrow je htio pokazati Martellu koliko vjeruje u njega.

“Rekao sam Edu, moja su ti vrata uvijek otvorena, evo mog broja, želim znati što radiš, želim da me zadržiš u svom životu. Dao sam Edu priliku. Svi zaslužuju da s njima postupaju s velikim osjećajem humanosti i važnosti ”, podijelio je sudac za CNN.

Život se mijenja

Od tog trenutka Martell je znao da može računati na Morrowa. Redovito je sjedio na sudu i promatrao suca u akciji, a njih bi dvoje zajedno ručali. Iz njihovih dugotrajnih razgovora Morrow je mogao vidjeti koliko je u pravu kad je Martellu pružio priliku u životu. Martell je otkrio kako ga je odgojila samohrana mama koja se financijski borila: “Odrastajući nisam shvaćao koliko nam je bilo teško dok nisam ostario i postao žrtva mnogih iskušenja koja su tu za mlade ljude.”

Sa samo 13 godina izrečena mu je prva presuda za krivično djelo, što je dovelo do daljnjeg kriminala, napuštanja srednje škole i njegovog sudskog saslušanja kod suca.

„Bio sam pred toliko sudaca, najmanje 20. Poprilično sam prekršio pravila u većini gradova okruga Wayne. Znala sam da idem u zatvor. Pretpostavljam da mi je trebala samo ljubav ”, objasnio je Martell. Od tog saslušanja s Morrowom prije 16 godina, njegov život okrenuo se u drugom smjeru. Nakon zajedničkog fakulteta otišao je na Sveučilište Detroit Mercy, gdje je završio u klasi.

Sa željom da ide na pravni fakultet, Martellu je trebao netko tko će potvrditi njegov karakter, kako bi dokazao da je moralno sposoban za taj posao. Ovdje je Morrow opet uskočio. “Svjedočio sam o njegovom karakteru i kondiciji. To je bila velika stvar, ti ljudi koji su ga gledali i donosili odluku je li bio u formi kad jednog dana nisu hodali u njegovim cipelama.” Nakon što je prošao još obruča i nekoliko tjedana čekao odgovor, Martell je imao sretnu vijest da je prihvaćen. “Samo sam plakao kao beba”, podijelio je.

Natrag na sudu

Martell je položio pravosudni ispit, a zatim se morao suočiti sa sudom i sucem Morrowom, opet – ovaj put da položi prisegu kao odvjetnik i pokaže Morrowu da s pravom vjeruje u njega. “Oboje smo bili tako sretni, tako uzbuđeni, ali pokušali smo ostati prikriveni, kao da to nije velika stvar, da ne bismo izgledali vrtoglavo i glupo. Da je Ed nosio ruž za usne, mogli biste mu vidjeti mrlje ruža na oba uha jer mu je toliko bio velik taj osmijeh. Bio je to pogled koji nikada ne bih zaboravio, “rekao je sudac.

Par je podijelio zagrljaj i nekoliko suza, ali možda najvažnije oboje su dobili nešto od svog prvog sastanka prije 16 godina.

Martell je i sam obiteljski čovjek s četvero djece i perspektivnom karijerom odvjetnika kaznene obrane u Perkins Law Group. A Morrow je mogao shvatiti da je kroz svoju karijeru trebao nastaviti paziti da druge ne osuđuje prema tome “odakle su došli, kako govore i koliki im je nedostatak dobrih odluka”.

Njih dvoje planiraju se međusobno podržavati na sljedećem putovanju u životu. “Doživljavam ga kao svog sina”, podijelio je sudac.

Naučene lekcije

Za Martella je njihova veza jednako važna: “Morrow mi je otvorio ta vrata i usmjerio me me u pravom smjeru, ali me nikada nije napustio. Osjećao sam se kao da sam mu sin i bio je ponosan na mene. Bilo je to sve o čemu sam sanjao. ”

 

Martell sada namjerava upotrijebiti svoju karijeru za poboljšanje života svoje djece i budućih generacija, a njegovu priču “utrti put drugima koji stoje na mjestu na kojem sam bio prije svih tih godina” Morrow sažima cijelo iskustvo : “Ljubav mijenja ljude. To je najvažnija lekcija koju bismo svi trebali naučiti iz ove priče. “

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja