Budi dio naše mreže

Don Tomislav Lukač u jednom od svojih videa na društvenim mrežama objasnio je kao Crkva uvijek razlikuje grijeh od grešnika. "Crkva nikada ne osuđuje grešnika, ali Crkva uvijek osuđuje grijeh i promicanje tog istog grijeha", poručio je.

/ im

Don Tomislav Lukač na početku videa dotaknuo se nekoliko komentara koje nerijetko prima i istaknuo: ” Draga djeco i mladi, često znam pročitati komentare na svoje videe poput: ‘Zašto osuđuješ?‘, ‘Zar ne trebamo kao kršćani ljubiti?‘, ‘Isus je ljubio sve.‘ i tako dalje.

Potom je razjasnio razliku između osude grijeha i grešnika. “Zato vam stvarno od srca želim razjasniti jednu stvar. Crkva nikada ne osuđuje grešnika, ali Crkva uvijek osuđuje grijeh i promicanje tog istog grijeha”, rekao je.

Crkva nikada ne osuđuje grešnika, ali Crkva uvijek osuđuje grijeh i promicanje tog istog grijeha.

Dotaknuo se i susreta Isusa i javne grešnice: “U onoj poznatoj epizodi iz Evanđelja Isus grešnici nije samo rekao: ‘Ni ja te ne osuđujem‘, nego joj je isto tako rekao: ‘Idi i od sada više nemoj griješiti‘.

…grijeh čovjeka nikada ne može učiniti sretnim.

“Znači Isus nije osudio nju, ali je itekako osudio grijeh jer zna da grijeh čovjeka nikada ne može učiniti sretnim”, poručio je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @dontomislavlukac

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja