Budi dio naše mreže

Izgubljene gotovo 30 godina u jednoj austrijskoj opatiji, audio kasete s predavanjima pokojnog bivšeg kardinala Jospeha Ratzingera konačno su pronađene. Vrpce prikazuju bivšeg papu i kardinala kako "vodi svoje slušatelje, malim, opreznim, ali promišljenim koracima, kroz gust teren teologije priče o stvaranju."

/ dz

Nema ničeg boljeg od pronalaženja izgubljenog blaga – i još je uzbudljivije kada to blago može obogatiti vaš vlastiti život i dati ga drugima.

Izgubljene gotovo 30 godina u jednoj austrijskoj opatiji, audio kasete s predavanjima pokojnog bivšeg kardinala Jospeha Ratzingera konačno su pronađene i sada ih po prvi put na engleskom jeziku objavljuje Ignatius Press, a prenosi Aleteia.

Nova knjiga, The Divine Project: Reflections on Creation and the Church (Božanski projekt: Razmišljanja o stvaranju i Crkvi), uključuje predavanja koja je Ratzinger, koji je kasnije postao papa Benedikt XVI., održao 1985. u Austriji. Vrpce prikazuju bivšeg papu i kardinala kako “vodi svoje slušatelje, malim, opreznim, ali promišljenim koracima, kroz gust teren teologije priče o stvaranju.” Iz priopćenja Ignatius Pressa:

Božanski projekt je studij Boga Stvoritelja i čovjeka kao Stvoriteljevog remek-djela. “Ratzinger”, kako piše profesor Matthew Levering, “vodi nas kroz najteža područja moderne teologije i modernog života: kako čitati Bibliju; Božji razum i razumnost kozmosa; značenje istočnog grijeha; tehnologija, ekologija i stvorenost; križ i euharistija; i Drugi vatikanski sabor, pluralizam, Učiteljstvo i priroda Crkve.

“Ova predavanja su – teološko blago”, rekla je Tracey Rowland, s Katedre za teologiju sv. Ivana Pavla II., Sveučilište Notre Dame (Australija). “Svaki katolik bi ih mogao slijediti bez formalnog obrazovanja iz teologije. Primjerak bi bio izvrstan dar za prijatelje, kumče, studente, svećenike, sjemeništarce i sve druge koji pokušavaju razumjeti Crkvu i svijet.”

Uz nedavnu smrt pape emeritusa Benedikta XVI., ova knjiga njegovih izgubljenih predavanja je pravodobna i s oduševljenjem će je pozdraviti svi oni koji znaju kakvo je blago Joseph Ratzinger i dalje za Crkvu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja