Budi dio naše mreže

Preko 60 milijuna talijana nalazi se u karanteni kako bi spriječili zarazu od koronavirusa. Unatoč tomu što se nalaze u izolaciji, mnogi su pronašli kako mogu ostvariti zajedništvo na daljinu i to – glazbom!

/ ps

Djeluje poput slike iz davnine – serenade pod balkonima uskih talijanskih ulica. U nešto modernijoj verziji, čitavi su se kvartovi i zajednice naslonili na svoje balkone i zasvirali kako bi jedne druge razveselili dok se nalaze u karanteni, piše Good News Network.

Neki su pjevali Puccinijeve opere, dok su se drugi udruživali u borbenim navijačkim pjesmama.

Iako se su se nekoč serenade pjevale ispod balkona, to nije spriječilo građane Napulja, Salerna, Palerma, Rima i drugih gradova da pjesme posvete svojim susjedima. Neki su pjevali Puccinijeve opere, dok su se drugi udruživali u borbenim navijačkim pjesmama, a neki su čak pjevali talijansku himnu.

Oni koji znaju svirati su na balkone i prozore dovukli svoje instrumente.

No nisu samo glasove upotrijebili. Oni koji znaju svirati su na balkone i prozore dovukli svoje instrumente – od harpe do improviziranih instrumenata kao što su razni kuhinjski lonci i poklopci.

Bez obzira koji bio preferirani glazbeni izričaj, ovaj je trend bio daleko potreban za podizanje morala građanima koji se nalaze u karanteni diljem države.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja