Budi dio naše mreže

Domišljati don Francesco Gravino jedan je od mnogih svećenika koji su pronašli načine kako održati zajedništvo sa svojim župljanima. On je, naime, župnu crkvu privremeno zamijenio krovom župne crkve pa tako župljani napuljske Župe Gospe od Zdravlja, unatoč privremenoj zabrani slavljenja misa s narodom, neometano sudjeluju u misnim slavljima i to sa svojih balkona!

/ hk

Ideja talijanskog svećenika don Francesca Gravina dokazuje da je ljubav uistinu domišljata. Ovaj 63-godišnji svećenik iz Župe Gospe od Zdravlja u Napulju, s obzirom na širenje zaraze koronavirusa i nemogućnost slavljenja misa s narodom, za svoje župljane slavi misu na krovu župne crkve, a oni misno slavlje prate sa svojih balkona.

Uz euharistijska slavlja, don Francesco na krovu župne crkve predvodi i molitve. Unatoč udaljenosti, don Francesco je pronašao način kako biti u zajedništvu sa svojim župljanima.

Župljani su oduševljeni!

Župljani su oduševljeni ovim potezom talijanskog svećenika, a don Francesco je pravi primjer da Crkva ostaje blizu vjernicima te da je uz njih i u ovim teškim vremenima. Euharistijsko slavlje s krova župne crkve prenosi se i uživo putem Facebook stranice župe.

Napuljski Kardinal Crescenzio Sepe odobrio je ovu župnikovu inicijativu, a navodno su ovu ideju u djelo proveli i drugi talijanski župnici.

Snimku misnog slavlja i molitve sa župnog krova pogledajte na Facebook stranici Parrocchia S. Maria della Salute – Napoli.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja