Budi dio naše mreže

Uslijed mjera zaštite od koronavirusa sva euharistijska slavlja s narodom u Italiji odgođena su do 3. travnja. Međutim, to nije spriječilo don Giuseppea Corbaria, župnika u Robbianu u Brianzi, da na originalan način ostane povezan sa župljanima i to zahvaljujući njihovim fotografijama.

/ hk

Koronavirus u potpunosti je promijenio život Talijana pa tako i život Katoličke crkve. Prazne i zatvorene crkve te misna slavlja bez naroda već su neko vrijeme svakodnevnica. Mjere zaštite i zdravlje ljudi na prvome su mjestu.

Međutim, teška vremena donose i nešto pozitivno, prije svega solidarnost i povezanost među osobama. Ovoga puta ta povezanost nije fizička, nego duhovna, ali zahvaljujući tehnološkom napretku čovječanstva i mogućnostima koje tehnologija pruža život u izolaciji je mnogo lakši, prenosi portal nedjelja.ba.

U vremenu izolacije male geste postaju velike!

U takvoj se situaciji i svećenici u Italiji trude ostati bliski narodu. Na zanimljivu ideju došao je don Giuseppe Corbari koji je, svjestan da će nedjeljnu misu slaviti sam, zamolio župljane da mu pošalju svoje fotografije. Izradio je i polijepio fotografije na klupe te na taj način ispunio crkvu. Tako je u duhovnom zajedništvu ipak proslavio euharistiju s njima gledajući u njihove fotografije, a oni su ga mogli pratiti preko video-prijenosa. Nisu samo oni vidjeli njega, već i on njih.

Na nedjeljnoj misi sudjelovale su obitelji, starije osobe, samci, zaljubljeni parovi i djeca. Crkva je bila “puna”, ali i tiha jer župnik nije mogao čuti svoje župljane.

Sve će biti dobro!

U vremenu izolacije male geste postaju velike. Stoga je sigurno i ovaj potez don Giuseppea imao itekako velikog odjeka među njegovim župljanima te je bio znak ohrabrenja da će sve biti dobro, kako i kaže oznaka koja kruži društvenim mrežama u Italiji, #andratuttobene.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja