Budi dio naše mreže

Katolička Crkva u Irskoj prvi je put prepoznala čudo povezano sa svetištem Knock, priznajući da je prije 30 godina čudesno ozdravila žena koja je bolovala od multiple skleroze.

/ mp

Marion Carroll bila je godinama prikovana za krevet sve dok tijekom blagoslova s Presvetim nije 1989. ozdravila, u ovome svetištu koje slavi 140 godina postojanja, donosi Nedjelja.ba.

„Prepoznao sam da je Marion izliječena od svoje duge bolesti dok je hodočastila na ovo sveto mjesto“, rekao je biskup Ardagha i Clonmacnoisa mons. Francis Duffy u svojoj homiliji 1. rujna tijekom mise u svetištu Knock, smještenom oko 30 km sjeverno od Tuama.

„Mnogi su svjedočili 1989. dramatičnoj promjeni koja je nastupila kod Marion ovdje i na povratku u Athlone. Bez sumnje bilo je to izlječenje od bolesti koju je Marion trpjela nekoliko godina. Bila je oslobođena i ona i njezina obitelj koja se brinula za nju.

Također, bilo je to ozdravljenje za koje do danas nema medicinskoga objašnjenja“, rekao je biskup Duffy koji je predvodio dijecezansko hodočašće u ovo svetište na kojemu je sudjelovala i Marion s obitelji.

Iako su mnogi posjetitelji ovoga svetišta tvrdili da su ozdravili ili dobili milosti, ovo je prvo ozdravljenje koje je kao čudo priznala Crkva u Irskoj.

Marion Carroll bila je izliječena 1989. kada ju je tadašnji biskup Ardagha i Clonmacnoisa mons. Colm O’Reilly, blagoslovio s Presvetim.

Marion Carroll

U svetište je donesena na nosilima kao paralizirana, vid joj je bio oslabio, a imala je i epilepsiju. Nakon mise povezli su je u centar za odmor i njegu gdje je zamolila da joj otvore nosila. Kada su to učinili ustala je i bilo joj je dobro.

Od tada je volontirala u svetištu pomažući hodočasnicima.

Inače, svetište Knock izgrađeno je na mjestu gdje su se 1879. ukazali: Blažena Djevica Marija, Sv. Josip, Sv. Ivan evanđelist, anđeli i Jaganjac Božji, na južnom zabatu gradske crkve. U razdoblju oko dva sata mnoštvo se okupilo na klanjanje te molitvu krunice. Unatoč pljusku, zemljište oko zabata nije uopće bilo mokro.

Za razliku od mnogih drugih marijanskih ukazanja Gospa je cijelo vrijeme šutjela te nije ponudila niti jednu vrstu poruke ili proročanstva.

Vatikanski su službenici nakon dvije odvojene komisije 1879. i 1936. ustanovili da je ukazanje u Knocku „pouzdano i zadovoljavajuće“.

Nedugo nakon ukazanja Knock je postao mjesto hodočašća.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja