Budi dio naše mreže

Poljoprivreda je nekada bila način života i škola vrlina za društvo. Papa Pio XII. je jednom rekao da “moralni oporavak nacije ovisi o postojanoj vjeri i društvenom integritetu zemljoradnika”.

/ dz

Poljoprivreda je nekada bila način života i škola vrlina za društvo. Papa Pio XII. je jednom rekao da “moralni oporavak nacije ovisi o postojanoj vjeri i društvenom integritetu zemljoradnika”, piše Thosecatholicmen.com

Služim u ruralnoj biskupiji, regiji u kojoj obitelji ne moraju biti poljoprivrednici, već njeguju (oprostite na igri riječi) poštovanje za ruralne vrijednosti, duh malog grada i zadovoljstvo koje dolazi od teškog rada na vrućem suncu. U našim zajednicama puno djece koja se ne bave farmom pridružuju se i sudjeluju na izložbama dionica. Srednjoškolci se potiču na karijeru u poljoprivredi, a ne samo u financijama, zdravstvu ili poslovnom menadžmentu.

Katoličko socijalno učenje hvali seoski život i to kako njegova mreža života doprinosi duhovnoj i ekonomskoj dobrobiti društva. Kao svećenik, dubok je blagoslov služiti u biskupiji u kojoj se poštuje osobni integritet, a obiteljski život ostaje visoki prioritet.

Mladić kojeg ću zvati Josh dobar je primjer rasprostranjenosti ruralnog načina razmišljanja u ovoj regiji. Josh, koji je Afroamerikanac, odrastao je u obližnjem gradu, ali sada radi kao kauboj s punim radnim vremenom. On i njegova zaručnica planiraju jednog dana kupiti mali komad zemlje na kojem on namjerava trenirati konje, a ona može uzgajati vrt i zajedno će podići obitelj blizu tla i Boga.

Rekao sam mu da će obitelji poput njegove spasiti svijet. Izgledao je iznenađeno, razmislio na trenutak, a zatim se nasmiješio. Udarilo sam ga po ramenu i podsjetio da je Isus usporedio nebo s blagom zakopanim u polju.
“Idi kupi to polje”, rekao sam. “Nabavi si malo prljavštine.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja