Budi dio naše mreže

Ključna riječ: poljoprivreda

Tugomir Majdak: Trebamo povećati izvoz u Njemačku jer imamo im što ponuditi, poglavito u prehrambenoj industriji

"U Hrvatskoj ima oko 170.000 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Prema novom Zakonu o OPG-ovima njih oko 70.000 će biti tržišno orijentirani, dok će ostali biti samoopskrbni OPG-ovi. I na tragu nove zajedničke poljoprivredne politike Hrvatska će se založiti za definiranje kvalitetnijih kriterija kako bi ta gospodarstva u novom programskom razdoblju imala bolji pristup europskim sredstvima", naglasio je to državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, gostujući u četvrtak 23. siječnja, u HKR-ovoj emisiji 'Argumenti', urednika Ivana Taševa na temu: Kako se Hrvatska predstavila na 'Zelenom tjednu' u Berlinu te poboljšava li ili otežava EU produktivnost hrvatske poljoprivredne proizvodnje. U emisiji je gostovala i Marijana Petir, bivša europarlamentarka te Ivica Šarec, predsjednik Prve proizvođačke organizacije žitarica Posavine i Moslavine.

ARGUMENTI o pozitivnom vidu života na hrvatskom selu

O ljepoti života na hrvatskom selu, kao i poteškoćama na koje se nailazi, u Argumentima HKR-a 4. studenoga govorili su Katica Jerleković, predsjednica Udruge "Uzorne hrvatske seoske žene", Melita Vrbanek, najuzornija seoska žena 2018. i vlč. Igor Radašić, župnik u Kuzmincu i Imbriovcu.

Zemlja za život u Argumentima HKR-a

Zakon o državnom poljoprivrednom zemljištu i raspolaganje istim te problemi s kojima se susreću poljoprivrednici bile su neke od tema o kojima je bilo riječi u Argumentima HKR-a 27. veljače.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja