Budi dio naše mreže

Hrvatski misionar fra Ivica Vrbić koji djeluje u kapucinskoj misiji u Mineru, u biskupiji Santa Crus u dalekoj Boliviji, u statusu na Facebook objasnio je zašto je upravo sveta Terezija od Djeteta Isusa zaštitnica misija.

/ mp
Prenosimo status fra Ivice Vrbića:

“Još dok su misije bile ideja i pobožna želja, jedan dragi svećenik u molitvi mi je rekao da na mome putu stoji kao pratiteljica sveta Mala Terezija, svetica koja je u samo 24 godine svoga ovozemaljskog života ostvarila svetost na koju smo svi pozvani, redovnica koja od svoje 15. godine nikad nije napustila klauzuru samostana, a proglašena je jedom od zaštitnica misija. Ona je otkrila svoj poziv u Crkvi i to je opisala ovim riječima:

‘Ljubav mi je dala ključ moga zvanja. Shvatila sam, ako Crkva ima tijelo sastavljeno od različitih udova, da joj onda ne nedostaje najpotrebniji i najplemenitiji od svih udova: shvatila sam da Crkva ima Srce i da to Srce gori od ljubavi. Shvatila sam da jedino ljubav oživljuje udove Crkve, te kad bi se ljubav ugasila, ne bi više apostoli navješćivali evanđelja, mučenici ne bi više htjeli prolijevati svoju krv… Shvatila sam da ljubav obuhvaća sva zvanja, da je ona sve, da ona obuhvaća sva vremena i sva mjesta… jednom riječju, da je ona vječna!’

S ljubavlju prikazujući Bogu svoju svakodnevicu, molitve, trpljenja, bolest, duhovnu suhoću,… Terezija je postala snaga navjestiteljima Radosne vijesti.

Prikaži i ti danas s ljubavlju ono što moliš, trpiš, boluješ, živiš,.. kao prinos Bogu za uspjeh misija – poslanja kojim cijelom svijetu želimo reći da nas Bog ljubi i da je njegova riječ zadnja.

Molitva svetoj Tereziji od Djeteta Isusa

O sv. Terezijo, ti koja si otkrila da je jednostavan put, put svetosti, pomozi nam živjeti jednostavne stvari svaki dan silom ljubavi koja ih čini velikima.

Ti, zaštitnice misija, trči i obujmi granice zemlje da bi poduprla misionare koji su u nevolji, da bi dala snagu onima koji su progonjeni, da bi donijela vjeru onima koji su u napasti.

Ti, koja si mlada radosno odgovorila na Ljubav Božju, učini da mnogi mladi osjete u srcu glas Učitelja koji ih zove da postanu ribarima ljudi i da imaju hrabrosti reći svoje ‘evo me’.

Ti, koja si po svome obećanju, učinila da na sve nas padne mirisna kiša ružinih latica, daj svećenicima srce, grješnicima oprost, bolesnima zdravlje, očajnima utjehu.

Sv. Terezijo od Djeteta Isusa, moli za nas.”

Još dok su misije bile ideja i pobožna želja, jedan dragi svećenik u molitvi mi je rekao da na mome putu stoji kao…

Objavljuje Ivica VrbićSrijeda, 30. rujna 2020.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja