Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-terezija-od-djeteta-isusa

Zašto je sv. Terezija tako popularna?

Koja je tajna svete Terezije iz Lisieuxa? Ova francuskinja pridružuje se klauzurnom samostanu s 15 godina, provodi dane u molitvi, radu i tišini, skrivena od svijeta, bilježi svoja duhovna iskustva i tragično umire od tuberkuloze s 24 godine 1897. Ipak, samo 28 godina kasnije, tijekom Svete godine 1925., papa Pio XI. kanonizira je svetom na misi na kojoj su sudjelovali deseci tisuća ljudi. U njezinom rodnom gradu sagrađena je veličanstvena bazilika njoj u čast i ona ubrzo postaje jedna od najpopularnijih svetica u čitavoj povijesti Katoličke crkve.

Kako je sveta Mala Terezija postala svetica ruža?

Svetu Mala Terezija nazivaju „sveticom ruža“, a njezin svetački atribut u ikonografiji jesu ruže, zbog njenog obećanja da će poslije smrti obasuti zemlju kišom nebeskih ruža, tj. milosti i uslišanja, objasnio je za HKM otac Jure Zečević. Naime, običaj je da se u karmelićanskim samostanima na blagdan ove svetice blagoslivljaju ruže.

Molite za svećenike po uzoru na sv. Malu Tereziju

Sačuvaj čisto od svega zemaljskoga njihovo srce, zapečaćeno uzvišenim znakom Tvoga slavnoga svećeništva. Neka rastu u ljubavi i vjernosti prema Tebi i štiti ih od zaraze ovoga svijeta!

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja