Budi dio naše mreže

Odgovarajući na poziv Caritasa Jeruzalem, Hrvatski Caritas uputio je pomoć od 50.000 € za nabavku hrane, vode i pokrivača stanovništvu na području Svete Zemlje o kojima svakodnevno brine Caritas Jerusalem, izvijestio je Hrvatski Caritas.

/ mp/IKA

Hrvatski Caritas u suradnji s nad/biskupijskim Caritasima od početka rata na području Bliskog istoka provodi humanitarnu akciju pomoći stradalom stanovništvu Svete Zemlje. Caritas Jeruzalem kao sestrinska organizacija suočava se svakodnevno s ljudskim tragedijama, koje pogađaju civilno stanovništvo i djeluje karitativno osiguravajući hranu, vodu, odjeću u mjerilu u kojoj je to moguće zbog neposrednog ratnog sukoba. Posebno ugrožena skupina su stariji ljudi, kao i djeca.

„U ozračju Božića, kojega u Hrvatskoj provodimo u miru, naše misli su s onima koji trpe u Isusovoj domovini“, ističe Hrvatski Caritas i zahvaljuje pojedincima, skupinama, župama i poduzetnicima „koji su odlučili biti glas dobrote i milosrđa prema onima koji pate.“

Dar za stradale na Bliskom istoku moguće je i nadalje uputiti pozivom na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 060 90 10 (0,83 eura/6,25 kn po pozivu; PDV uključen) ili uplatom na račun: IBAN: HR3223400091511254027, svrha uplate: Za stradale na Bliskom istoku.

Više o projektu pomoći na Bliskom istoku moguće je dobiti OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja