Budi dio naše mreže

Vjera i milost nose ovog liječnika kroz izazov izliječenja pacijenata u preopterećenom zdravstvenom sustavu.

/ mp

Anesteziolog Néstor Ramírez Arrieta iz Kolumbije koristi svaku priliku da moli krunicu kad u radnom danu ima priliku. Njegov prijatelj evangelički protestantski pastor Luis Alberto Gallego fotografirao ga je u molitvi i podijelio je na Facebooku uz dirljivu poruku:

“Ova slika mog velikog prijatelja i brata, liječnika anesteziologa Nestora Ramíreza, dira me u srce. I on, poput mnogih liječnika, podnosi beskrajne smjene i vrlo intenzivan emocionalni pritisak koji mnogi od nas ne bi mogli izdržati. Unatoč tome, u kratkim trenucima odmora vadi krunicu i posvećuje se molitvi. Iako se razlikujemo u načinu na koji klanjamo i molimo, može li itko sumnjati da Bog čuje ovu molitvu?”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10222194080497692&set=a.1999943554962&type=3

Status na Facebooku ima ima tisuće lajkova, komentara i dijeljenja.

“Ne sumnjam: Bog čuje naše molitve. Ono što je [Isus] najviše radio je izliječenje bolesnih i svakodnevno svjedočim njegovoj prisutnosti. On djeluje kroz moje ruke. Molim ga da se posluži mojom službom iscjeljenja, tim više što sada prolazimo kroz tako tešku situaciju “, rekao je dr. Ramirez za portal Aleteiu. Jedan je od mnogih profesionalaca koji se bore za spas života u zemlji u kojoj je Covid-19 pogoršao krizu u zdravstvenom sustavu.

Liječnici, medicinske sestre i svi zdravstveni radnici danas su izloženi velikom riziku, ne samo zbog opasnosti od zaraze, već i zbog nedostataka zdravstvenog sustava u Kolumbiji i nerazumijevanja građana koji su ih stigmatizirali, idući tako daleko da da im prijeti nasiljem, pa čak i smrću. To se čini kontraproduktivno: Zašto bi itko loše postupao sa zdravstvenim radnicima? Ali neki vide zdravstvene radnike kao mogući izvor bolesti ili zaraze ili misle da “izmišljaju” ili pretjeruju u bolesti i da sprečavaju ljude da vide svoje članove obitelji.

Svjestan ove situacije, dr. Ramírez svakodnevno odlazi raditi u Kliniku Majke Bernarde – koju vodi zajednica sestara franjevki – s duševnim mirom koji dolazi od zaštite najboljim oružjem: molitvom, euharistijom, krunicom, i sakramentima. Njegovi su dani ispunjeni napetošću, borbom za spas života, mjerama opreza, oporavljenim pacijentima, životnim čudom i stalnom molitvom.

“Mnogi su mi pacijenti, usprkos anesteziji, rekli da osjećaju nešto duhovno, teško što je opisati. Kad vidim da su u opasnosti, molim se za njih, i oni to osjećaju. Bog djeluje kroz moje ruke.”

Život Néstora Ramíreza podijeljen je u dvije polovice: prije i nakon upoznavanja Krista. Njegovo duhovno putovanje koje traje 18 godina omogućuje mu evangelizaciju dok prakticira medicinu. Nije bilo lako. U početku su ga neki ljudi ismijavali i tražili njegov blagoslov, ali malo po malo njegovi su suradnici shvatili da je istinski čovjek vjere.

“Unatoč poteškoćama u obavljanju svoje profesije, i dalje ću pomagati svim bolesnim ljudima koji mole za pomoć jer radim za Boga, a ne za ljude. Nastavit ću dok mi On daje snage.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja