Budi dio naše mreže

FOTO Potresna skulptura Isusa koji plače nad nerođenim i odbačenim djetetom

Nadgrobni spomenik posvećen nerođenoj djeci, nalazi se u sklopu svetišta Isusove Muke u SAD-u u Indiani i pravi je dragulj umjetnosti i prikaza Isusove boli nad najmanjima među nama. Brončana skulptura Isusa Krista u prirodnoj veličini koji u agoniji zbog smrti nerođenog djeteta plače nad grobom, dok klečući i u suzama koje teku niz njegovo izmučeno lice u rukama drži nerođeno - odbačeno dijete, vjerno prikazuje bol koju Isus osjeća nad žrtvama pobačaja.

/ dt

Ovo hodočasničko mjesto posvećeno je Svetosti Života i nalazi se u prekrasnom, multimedijalnom memorijalnom vrtu, a napravljeno je u spomen za sve nevine žrtve pobačaja, javlja Međugorje-info. Na nadgrobnoj ploči pred kojom je skulptura klečućeg Isusa s abortiranom bebom u rukama, urezan je biblijski stih proroka Jeremije “Prije nego što te oblikovah u majčinoj utrobi, ja te znadoh”.  Ova dirljiva Božja Riječ iz Svetog pisma govori nam o tom djetetu i svoj djeci svijeta koja u utrobama svojih majki upozoravaju svijet na opasnost odabira zla nad dobrim! Prostor ispred spomenika koji podsjeća na strašnu propagandu kulture smrti, popločan je dirljivim porukama koje staju u obranu onih koji ne mogu dignuti svoj glas.

Bog je čovjeku rekao da prije nego što smo se rodili On nas je poznavao, oblikovao nas i ljubio svakoga od nas. U dlanove smo Njegove urezani, kao što veličanstveni odlomak iz Knjige proroka Izaije tvrdi: “Gle u dlanove sam te svoje urezao, da te ne zaboravim, ti si moj” (Iz 49,16).

Foto: Facebook

Inače, Frank i Shirley Schilling bili su uspješni poduzetnici koji su željeli podržati svoju lokalnu župu Sv. Ivana Evanđelista kada su prije 20 godina kupili zemlju za župu Sv. Ivana Evanđelista. Schillingi su željeli da župljani imaju lakši pristup obližnjem marijanskom svetištu, koje je sagradio njegov djed Frank Schilling. No, nisu mogli ni sanjati da će njihova parcela postati mjesto još većeg svetišta, svetišta Kristove muke u čijem se sklopu nalazi i Svetište Života. Niti su mogli predvidjeti će ovo mjesto, u samo godinu dana posjetiti četvrt milijuna posjetitelja, a broj posjetitelja iz dana u dan raste.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja