Budi dio naše mreže

Ususret nadolazećim uskrsnim slavljima, kardinal Jean-Claude Hollerich DI, predsjednik Vijeća biskupskih konferencija zemalja Europske unije i kardinal Angelo Bagnasco, predsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija, pozivaju sve katolike da šire poruku nade paleći svijeću na prozoru za vrijeme Uskrsnog bdijenja.

/ ps/IKA

Ususret nadolazećim uskrsnim slavljima, kardinal Jean-Claude Hollerich DI, predsjednik Vijeća biskupskih konferencija zemalja Europske unije (COMECE) i kardinal Angelo Bagnasco, predsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE), pozivaju sve katolike da šire poruku nade paleći svijeću na prozoru za vrijeme Uskrsnog bdijenja.

To je mala, ali značajna i simbolična gesta nade

“To je mala, ali značajna i simbolična gesta nade u ovom povijesnom i dramatičnom vremenu u kojem su milijuni ljudi u Europi i u ostatku svijeta pogođeni velikom patnjom i neizvjesnošću zbog pandemije virusa Covid-19“, naglašavaju dvojica čelnika Katoličke Crkve u Europi.

Moramo njegovati brazde bratstva

Također, ova inicijativa za cilj ima jačanje osjećaja zajedništva unutar Europske unije, ali i unutar svih europskih zemalja. Trenutni kontekst straha potiče nas na veću opreznost prema drugom, koji se doživljava kao moguća opasnost. “Više nego ikad – naglašavaju dvojica kardinala – moramo njegovati brazde bratstva: zajedno i ujedinjeni možemo prevladati ovu nevolju“.

Već 12. ožujka 2020., kada je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) službeno proglasila pandemiju kojoj je uzrok koronavirus, dvojica čelnika Crkve uputili su zajedničku molitvu Bogu tražeći pomoć, utjehu i spas.

Tom prilikom dvojica kardinala pridružila su papi Franji izražavajući blizinu Crkve svima onima koji se bore sa pandemijom: žrtvama, njihovim obiteljima i svim zdravstvenim radnicima, volonterima i vjernicima koji su na prvoj crti obrane, brinući se za pogođene i donoseći im utjehu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja