Budi dio naše mreže

Iz Praga, gdje se održava Europska kontinentalna skupština Sinode, sudionici skupštine su u zajedničkoj Izjavi, koju je 7. veljače objavio glasnogovornik Vijeća europskih biskupskih konferencija don Antonio Ammirati, izrazili svoju blizinu stanovnicima Turske i Sirije pogođenima razornim potresima.

/ hjb

Izražavamo svoju blizinu crkvenoj zajednici Vikarijata Iskenderun, koja je vidjela svoju katedralu uništenu, srećom bez gubitka ljudskih života. Naše misli idu i prema Vikarijatu Anatolije, koji se suočava s velikim problemima. Konačno, Alep, grad koji je stradao u ratu u Siriji, ponovno doživljava još jedno mučeništvo.

Broj mrtvih i dalje je u porastu, a razaranja i patnje stanovništva duboko su utjecali i dotakli naše duše. To je duboka rana, koja se u Siriji nadovezuje na rat koji ondje bjesni punih dvanaest godina.

Solidarnost sa stradalima u potresu Turska

Iznad svega, naše misli i zahvalnost idu onima koji trenutno pružaju pomoć, u zahtjevnim uvjetima, pogoršanima niskim temperaturama.

Naš Caritas je predan rješavanju hitnih slučajeva, liječenju ranjenih, tješenju onih koji su izgubili članove obitelji, te pronalasku skloništa za one koji ga više nemaju.

Mjesne Crkve već pružaju sve vrste pomoći i dobrodošlice te su svijetli primjer u koji gledamo s divljenjem.

Solidarnost sa stradalima u potresu Sirija

U zaključku izjave sudionici kontinentalne skupštine o sinodi navode kako je Crkva u Europi “s velikom sućuti bliska stanovništvu pogođenom potresom, obnavlja svoje molitve i spremna je pomoći na svaki mogući način kako bi se stradalnici mogli suočiti s teškom i hitnom situacijom.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja