Budi dio naše mreže

Svijet se suočava s izvanrednim okolnostima, no također se ne smiju zaboraviti i male, svakodnevne pobjede koje se ostvaruju iz dana u dan kada je riječ o pandemiji koronavirusa.

/ Paula Stier

Dok se mnogi nalaze u karanteni u svojim domovima, velik broj medicinskog osoblja diljem svijeta radi danonoćno kako bi liječili koronavirus koji se širi diljem svijeta.

Ima prostora i za dobre vijesti asocirane uz zloćudni koronavirus.

Unatoč tomu što se ne zna sa sigurnošću kako će se daljnja situacija razviti te je nužno pridržati se propisanih mjera kako bi zaštitili sebe i druge, također ima prostora i za dobre vijesti asocirane uz zloćudni koronavirus.

Naime, Kina, prva zemlja u kojoj se pojavio virus, polako bilježi pad u broju oboljelih te je nedavno u Wuhanu zatvorena posljednja privremena bolnica. Tom su se prigodom liječnici iz Wuhana poredali pred stepenice bolnice i jedan po jedan skidali svoje zaštitne maske koje su nosili mjesecima.

Italija se i dalje suočava s velikim porastom broja oboljelih od koronavirusa. Dr. Nela Sršen, kirurg koji radi u Padovi, rekla je za Hrvatski katolički radio kako ih i broj i dalje plaši te da svi moraju ozbiljno shvatiti zaštitne mjere. Međutim, istaknula je kako ipak postoji svijetla točka u cijeloj situaciji – prva žarišna mjesta virusa u pokrajini Veneto izašli su iz karantene u nedjelju – te više od pet dana nije bilo prijavljenih slučajeva.

”Trebamo se odmaknuti od vlastitog egoizma. Ovo je bitka koju vodimo svi zajedno, ako ju vodimo na pola samo ćemo produžiti agoniju”, rekla je Sršen, još jednom pozivajući sve da ozbiljno shvate upute nadležnih vlasti.

Brojne lokalne zajednice ponudile su svoju pomoć.

Izvanredna situacija predstavila je priliku ljudima da zaista služe jedni drugima. Brojne lokalne zajednice ponudile su svoju pomoć – od psihološke i duhovne podrške do pomoći u obavljanju kupovine za one koji pripadaju rizičnoj skupini, iskoristivši brojne prednosti koje im nude suvremeni mediji kako bi međusobno stupili u kontakt. Također su mnogi umjetnici odlučili podijeliti svoje talente s onima koji će idućih dana provoditi kod kuće te su tako ustupili brojne predstave i koncerte koji ljudi mogu pratiti online.

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja