Budi dio naše mreže

Ova moderna bajka potiče nadu. Zvuči kao bajka ili zaplet priče Charlesa Dickensa, ali je stvarna priča.

/ mp

Priča je krenula kad je jedanaestogodišnjeg dječaka Víctora Martína Angula Córdovu iz Perua primijetio čuvar koji je gledao sigurnosnu kameru.

Naime ulična kamera uhvatila je osnovnoškolca kako leži na cesti i ispod uličnog svjetla piše domaću zadaću.

Ubrzo je ta njegova slika obišla društvene mreže i zažarila internet. Kako prenosi Aleteia, Victorova obitelj nije imala struje, ali dječak je bio odlučan u namjeri da se školuje za policajca te da se bori protiv korupcije, lopova i droge.

Dva su razloga zašto obitelj nije imala struje: nisu imali novaca za plaćanje računa te nisu posjedovali potrebne dokumente kojima bi dokazali vlasništvo nad kućom kako bi uveli struju.

Prvi u pomoć dječaku stigao je gradonačelnik grada u kojem dječak živi Fernández Bazán, a koji je dječaku darovao školski paket te je pomogao obitelji da prikupi potrebnu dokumentaciju za uvođenje struje.

To je bio prvi korak u pružanju pomoći, ali bilo mu je potrebno još. Potom je dječaku pomoć pružio Yaqoob Yusuf Ahmed Mubarak, slastičarski milijunaš iz Bahreina. Mubaraku novaca nije nikada nedostajalo, ali bila mu je potrebna pažnja. Victorova priča dotaknula je Mubarakovo srce kao i njegova odlučnost da se školuje. Stoga ga je posjetio u Peruu.

Mubaraka je šokirala siromaštvo u kojem je dječak odrastao. Obnovio je njihovu kuću, pomogao Victorovoj majci da pokrene vlastiti posao te modernizirao računalni centar u njegovoj školi.

Milijunaš je samo zamolio dječaka da nastavi biti uporna i predivna osoba što već je te da nastavi svoje školovanje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja