Budi dio naše mreže

Četiri časne sestre iz Kongregacije sestara Isusa Spasitelja otete su uz cestu Okigwe-Umulolo na putu na misu u nedjelju. Nadamo se se da će biti uskoro oslobođene iz ruku otmičara.

/ dz

Četiri katoličke časne sestre otele su u nedjelju nepoznate osobe u nigerijskoj državi Imo na jugoistoku. Časne sestre, sestre Johannes Nwodo, Christabel Echemazu, Liberata Mbamalu i Benita Agu, uhvaćene su na putu za misu. Otete sestre pripadaju Družbi sestara Isusa Spasitelja, koje su se o tužnom događaju oglasile priopćenjem koje je potpisala glavna tajnica s. Zita Ihedoro, piše Vaticannews.

Dio priopćenja glasi: “Draga braćo i sestre u Kristu, s velikom boli obavještavamo vas o otmici četiri naše gore spomenute sestre. Tužni događaj njihove otmice dogodio se jutros oko područja Okigwe-Umulolo ubrzo nakon što su sestre krenule na misu zahvalnicu. Zajednica je zamolila “intenzivnu molitvu za njihovo brzo i sigurno oslobađanje” i molila se Gospodinu i Blaženoj Djevici Mariji “za bezuvjetno oslobađanje naših dragih sestara”.

Otmice

U Nigeriji je posljednjih mjeseci zabilježen porast incidenata s otmicama, s izvješćima o nekoliko građana koje su oteli, često radi otkupnine, banditi i naoružane osobe diljem najmnogoljudnije afričke zemlje. Otmice su također bile usmjerene na svećenike i vjerske vođe različitih denominacija. Baš prošli tjedan, katolički svećenik i sjemeništarac oteli su na cesti između Okigwea i Umunneočija. Dva dana kasnije su pušteni.

Nadamo se da će i ove časne sestre biti oslobođene i uskoro na sigurnom.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja