Budi dio naše mreže

Brazilski biskupi potaknuli su vjernike da mole samostalno, ali i na misama ovog vikenda, kako bi spriječili liberalizaciju pobačaja u Brazilu.

/ mp

“Upućujemo snažnu molbu da se na misama druge nedjelje mjeseca kolovoza (13. kolovoza), kada započinje Nacionalni tjedan obitelji, moli za živote tisuća nevinih i nemoćnih, moleći za neodobravanje ADPF 442”, istaknuo je biskup Bruno Elizeu Versari, predsjednik Komisije za život i obitelj Nacionalne brazilske konferencije biskupa (CNBB), u pismu biskupijama te zemlje, javlja Catholic News Agency.

Pismo je upućeno ostalim biskupima, voditeljima obiteljskog pastorala i liturgijskim timovima diljem Brazila.

“Kako bismo još više naglasili važnost ovog trenutka”, naglasili su biskupi, “također molimo da se prije završnog blagoslova izmoli Molitva za nerođeno dijete”.

Tzv. “Pritužba zbog nepoštivanja temeljnog pravila” (ADPF) 442 je tužba koju je podigla Partija socijalizma i slobode koja poziva na dekriminalizaciju pobačaja do 12. tjedna trudnoće.

Tužba podnesena 2017., sada se nalazi pred Saveznim vrhovnim sudom (STF) i predsjednicom sutkinjom Rosom Weber kao izvjestiteljicom, a koja je najavila svoju namjeru da preispita situaciju prije odlaska u mirovinu u listopadu.

“Nalazimo se u situaciji koja zahtijeva puno pozornosti i molitve”, stoji u pismu CNBB-a. “U duhu vjernosti evanđelju, na nama je da branimo ljudski život, suprotstavljajući se svakoj diskriminaciji i predrasudama, osobito najjačih prema najslabijima, odraslih prema djeci, velikih prema malima.”

“Mi pripadamo evanđelju života i života u izobilju, od začeća do prirodne smrti”, naglašava se u pismu biskupa.

U pismu se također predlaže da se prije završnog misnog blagoslova izmoli sljedeća “Molitva za nerođeno dijete”:

Slavimo te, Gospodine Bože života. Blagoslovljen da si jer si nas iz ljubavi stvorio. Tvoje su nas ruke oblikovale u majčinskoj utrobi. Zahvaljujemo ti za naše roditelje i za sve ljude koji brinu o životu od njegovog početka do kraja. U tebi jesmo, živimo i postojimo. Blagoslovi sve koji za zalažu za očuvanje ljudskog života i promiču ga. Blagoslovi trudnice i sve zdravstvene djelatnike. Daj ljudima i obiteljima kruh svagdašnji, svjetlo vjere i bratske ljubavi. Gospo od Aparecide, zagovaraj našu nerođenu djecu, našu djecu, naše mlade, naše odrasle i naše starije, da imaju puni život u Isusu, koji je ponudio svoj život za sve. Amen!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja