Budi dio naše mreže

Kad je Marta zatrudnjela, usred pandemije, mnogi su joj savjetovali da pobaci. Međutim, zabunila se s brojevima telefona i na kraju je nazvala Udrugu spasilaca sv. Ivana Pavla II. Nakon višesatnog razgovora odlučila je upoznati člana udruge. Kad su počeli osobno razgovarati, počela je plakati, prepoznajući koliko joj je pomisao na pobačaj oduzimala mir. Uoči krštenja svoje djevojčice stalno je ponavljala koliko je sretna što je odabrala život.

/ dz

Udruga spašavatelja Ivana Pavla II. dijeli neke snažne priče o ženama i djeci koju su podržali, piše Aleteia.
Krajem rujna 2021. godine biskup Juan Antonio Reig Pla, biskup španjolske biskupije Alcalá de Henares, proslavio je krštenje 14 djece spašene od pobačaja informativnim i dobrotvornim akcijama članova Udruge spašavatelja Ivana Pavla II.

Riječ je o inicijativi koju provode katolički volonteri koji pomažu trudnicama u teškoćama. Pomažu im da objektivno upoznaju alternative koje su im dostupne i da ih ne manipuliraju aktivisti za abortus da ubijaju svoju nerođenu djecu, vjerujući da je to jedina održiva opcija.

Djeca spašena od pobačaja

Na blogu udruge, jedna od njezinih članica, Marta Velarde, podijelila je neke priče o uključenim ženama i djeci…

Martina priča

Jedna od trudnica koja je primila ovu dragocjenu pomoć je Marta, čija je treća kćer (ona koja se krstiila) upravo navršila 10 mjeseci. Kad je Marta zatrudnjela, usred pandemije, mnogi su joj savjetovali da pobaci. Međutim, providno se zabunila s brojevima telefona i na kraju je nazvala Udrugu spasilaca. Nakon višesatnog razgovora odlučila je osobno upoznati člana udruge. Kad su počeli osobno razgovarati, počela je plakati, prepoznajući koliko joj je pomisao na pobačaj oduzimala mir. U noći krštenja svoje djevojčice stalno je ponavljala koliko je sretna što je odabrala život.

Anin slučaj

Ana je još jedna trudnica koja je prošla kroz sličnu dramu i prebrodila je. Petu kćer odlučila je abortirati u 5. mjesecu trudnoće, ali se i predomislila zahvaljujući podršci koju je dobila od udruge. No, brojne probleme svakodnevnog života teško je nosila, a prošlo je nekoliko godina prije nego što je odlučila krstiti svoju kćer. Ana može biti teška osoba, kaže Velarde, ali naučila se konzultirati s “Onim iznad” prije nego što donese svoje odluke.

Marijanino svjedočanstvo

Treći slučaj koji je udruga prijavila je Mariana, koja je srela spasioca kada je bila na putu u kliniku na pobačaj, 10 minuta prije termina. Nakon razgovora s njim, odlučila je ne nastaviti s zahvatom. Međutim, kada je svom partneru rekla da se odlučila protiv pobačaja, morala se suočiti s novom i teškom kušnjom: jednostavno ju je napustio. Ni njezina rođena sestra joj nije htjela pomoći.

Mnoge žene biraju pobačaj jer su uvjerene da nemaju druge mogućnosti.

Mariana je bila nezaposlena i nije imala nikoga tko bi joj pomogao – osim spasilaca. Trudnoća je bila teška u svakom pogledu, no oni su joj pružili potrebnu podršku. Kada se beba rodila, Mariana mu je dala ime po spasiocu koji ga je spasio od pobačaja: Pablo Santiago. Odluka o krštenju, kako za sina tako i za nju, donijet će još kasnije, kada je posjetila svetište Gospe od Schoenstatta i prvi put prisustvovala Prvoj svetoj pričesti. Danas ima posao, prijatelje i sina — i želi podijeliti svoje svjedočanstvo sa svima koji žele slušati.

“Ponekad je sve što je potrebno za spašavanje života spremnost na razgovor, slušanje i pružanje podrške koju nam je Isus već zapovjedio u Evanđelju: ljubiti druge kao što je On činio, i dijeliti svoje materijalne i duhovne darove s velikodušnošću. Mnoge žene biraju pobačaj jer su uvjerene da nemaju druge mogućnosti. Umjesto da ih osuđujemo, moramo ih informirati i prizivati ​​njihovu vlastitu savjest. Na nama je da osiguramo da su im druge stvarne opcije dostupne i da su svjesni toga.”

Na Sudnji dan, neka nam Isus kaže: „Bila sam trudna, uplašena i zbunjena, i otvorio si mi oči, odnosio si se prema meni sa suosjećanjem, dao si mi stan, pomogao si mi da nađem posao, pomogao si mi da se hranim i obučem svoju bebu…”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja