Budi dio naše mreže

Strip preuzet s mrežne stranice "Župa Remete". Svetište Majke Božje Remetske, zagovornice Hrvatske, nalazi se na sjevernom dijelu Zagreba, na padinama šumovite Medvednice. Na ulaznim vratima svetišta stoji uklesano u kamenu: Zdanje ovo podigla je Marijanska pobožnost.

/ sk

Mrežna stranica remetske župe Uznesenja Blažene Djevice Marije  redovito objavljuje stripove prema ideji župnika o. Antonija Marija Čirka, a autor ilustracija je Hrvoje Habljak.

Iz povijesti remetskog Svetišta: 

“(…) Od polovice 17. stoljeća remetska crkva se službeno zove: zagovornica Hrvatske, što je jedincat naslov u našoj katoličkoj nomenklaturi. Najromantičnija priča o kipu Majke Božje Remetske vezana je uz ime prvoga remetskog redovnika Iskvirina, prema kojoj je on iz Ugarske ponio sa sobom čudotvorni kip. U jednoj verziji on ga je čak sam izradio. Ali, na kipu piše 1490., i to je venecijanska gotika. Autor je nepoznat. Tijekom vremena čudotvorna su događanja, u čijemu se središtu nalazio Gospin kip, razglasila remetsku crkvu, koja je postala hodočasničko mjesto i među hodočasnicima nazvana Pharmacopaea Coelestis (Ljekarna nebeska). (…)”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja