Budi dio naše mreže

Na Veliku srijedu, 5. travnja u župi sv. Josipa na Trešnjevci u večernjim satima Udruga Stepinčeva oaza mira uprizorila je scenski prikaz Isusove Posljednje večere i muke u Getsemanskom vrtu.

/ lm

Na početku domaći župnik vlč. Damira Ocvirk pozdravio je sve nazočne župljane i članove već dobro poznate građanske udruge Stepinčeve oaze mira iz Zaprešića. Župnik vlč. Damir Ocvirk zahvalio je članovima udruge što na jedan neposredan način pomažu vjernicima da se još bolje duhovno pripreme za Sveto Trodnevlje u kojem slavimo najsvetije dane naše vjere.

Domaći župljani u lijepo ispunjenom župnom dvorištu mogli su iz neposredne blizine promatrati  Isusovo pranje nogu sv. Petru, ustanovljenje euharistije, poziv na Zapovijed ljubavi i otkrivanje izdajnika Jude.

U vrlo potresnom scenskom prikaz u Getsemanskom vrtu glavni glumac Martin Mihalić i ostali glumci koji uprizoruju apostole s anđelom uvukli su posjetitelje u još snažniji doživljaj kako je sve to bilo na Maslinskoj gori.

Glavni glumac Martin Mihalić koji je uprizorio glavnu ulogu Isusa Krista osvrnuo se na svoje unutarnje raspoloženje: “Kada je Posljednja večer nastojim uživjeti se u tu ljubav prema učenicima koju je Isus imao ne gledajući što je netko bio nego što je on sada i što će tek biti”

Iskustvo molitve u Getsemanskom vrtu opisao je kao jednu težinu na Isusovoj duši, posebno osjećajući barem malo patnje i boli koju je Krist ponio za grijehe cijele ljudske povijesti. Glavni glumac Martin Mihalić ističe da je on samo posuda, a Gospodin djeluje i ulijeva svoju milost.

Scenski prikaz završio je kratkom meditacijom “Uz Križ stati” koju je pročitao Ilija Nikolić, predsjednik Udruge Stepinčeve oaze mira zahvalivši se župniku Ocvirku na pozivu i župljanima na odazivu.

Župljani sv. Josipa sudjelovali su u Humanitarnoj akcija “SRCEM UZ SARU“ koju već duže vrijeme  organizira Udruge Stepinčeva oaza mira za bolesnu djevojčicu Saru Brkičić iz Zaprešića. Sara Brkičić četrnaestogodišnja djevojčica koja boluje od izuzetno rijetke genetske bolesti (infantilna epileptička encefalopatija uzrokovana promjenom na genu FRRS1L) zbog koje je potpuno nepokretna, generalizirano hipotona, s izraženom skoliozom i gotovo potpuno slijepa.

Ova plemenita humanitarna akcija “SRCEM UZ SARU“  ima cilj prikupljanje novčanih sredstava kojima bi se nabavilo kombiji vozilo s ugradnjom rampe za invalidne osobe.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja